in

[VIDEO] Tamat PKPD Pangsapuri Sri Ayu, Gelagat Frontliner Seronok Berjoget Hiburkan Penduduk

Fi Joget

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kira-kira nak dekat sebulan dah Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD), dijalankan di Selangor bagi mengekang penularan wabak Covid-19 dengan lebih berleluasa.



Tindakan itu turut dilakukan di beberapa buah kawasan penempatan yang mempunyai bilangan kes yang tinggi.

 

Frontliner berjoget gembira

Terbaru, gelagat frontliner di Pangsapuri Sri Ayu, Hulu Langat, Selangor, mencuri perhatian setelah PKPD di penempatan berkenaan berakhir pada 13 Julai lalu.

Menerusi beberapa video yang tular di TikTok, terlihat para petugas di situ menari keseronokan apabila tempoh perintah kawalan tersebut berakhir.

Menurut seorang wanita dikenali sebagai Nur Amira, dia memberitahu bahawa selama tempoh 2 minggu mereka berkurung, para petugas hadapan inilah yang menghiburkan hati mereka tiap-tiap hari.

@__nuramiraaa2

Tamat dah pkpd pangsapuri sri ayu , trima kasih fortliner smua smoga korg sihat selalu😘💖💃🏻#fortlinerdancechallenge

♬ bunyi asal – ANN🦋 – ANN 🦋

@__nuramiraaa2

Trima kasih frontliner mnjaga kami slama 2 mnggu & membuat kami happy spnjg lockdown 😙💝#frontlinersmalaysia #frontlinersdancechallenge

♬ original sound – Mhmd Fasya – Mhmd Fasya

@__nuramiraaa2

Hahaha lawak lah diaorg nie 😂 mmg terbaik sporting teruk 💃🏻👏🏻

♬ DJ BTS – j u a

 

Siap bagi bunga dengan anak patung

Bagi menzahirkan rasa terima kasih pada frontliner yang bertugas, ramai penduduk di pangsapuri berkenaan bagi cenderahati kepada mereka. Ada yang bagi bunga, anak patung, dan juga mi segera untuk mereka yang dah bertungkus lumus menjalankan tugas.

@febrinisianturi

terharu lihat nya. terakhir mereka d #hostel Sri ayu

♬ Butter – BTS

@febrinisianturi

dapat Indomie 🤣🤣🤣

♬ suara asli – febrini – febrini

 

“Tengok dorang happy, kita pon rasa happy”

Di ruangan komen, nyata gelagat para petugas barisan hadapan ini mencuit hati netizen. Ramai yang menyifatkan mereka berhak untuk rasa seronok, selepas bermandi peluh melakukan tugas. Seronok tengok dorang berjoget.

Reak Joget 1 Edit Reak Joget 2 Edit Reak Joget 3 Edit Reak Joget 4 Edit

Comel perangai frontliner kita ni, semoga mereka semua terus cekal menjalankan tugas melawan Covid-19 ni.

 

Baca : [VIDEO] “Sampai dah tak larat bangun” – Berlari Usung Pesakit Pengsan, Frontliner Rebah Kepenatan Atas Jalan

Foot Joget

Sumber: TikTok
Sumber: TikTok
Sumber: TikTok
Sumber: TikTok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.