in

[VIDEO] 2 Tahun Tak Dapat Balik Raya, Gadis Menangis Dapat Parcel Kerepek Buatan Ibu

Fi Sedih

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Pada tahun ni ramai yang terpaksa batalkan hasrat untuk pulang menyambut Aidilfitri di kampung kerana terpaksa akur dengan arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dikeluarkan oleh kerajaan.Bagi yang diperantauan, semestinya rasa rindu kepada keluarga di kampung itu tak dapat dibendung lagi-lagi jika tak dapat bertemu lebih dari setahun.

 

Menangis dapat parcel dari ibu

Baru-baru ini, seorang gadis menjadi perhatian netizen apabila dia berkongsi momen kesedihannya yang tak dapat menyambut hari raya nanti bersama keluarga tersayang.

Gadis yang dikenali sebagai Intan Atilia itu memuatnaik posting di akaun TikToknya dimana dia mendapat parcel daripada ibunya di kampung.

Namun apa yang sedih untuk dilihat, isi parcel tersebut adalah kerepek buatan ibunya yang dia gemari. Dia terus mencuba kerepek tersebut dan kelihatan sebak kerana rindu kepada masakan ibunya.

Intan yang sekarang ini menetap di Shah Alam sendirian memberitahu bahawa dia sudah 2 tahun tak pulang ke kampung dan merupakan anak bongsu dalam keluarga. Alaaa siannya diaa.

“2 tahun tak balik. Anak last plak tu. hidup sorang kt bandar. Sedih rasanyaa”

Posting Intan itu sehingga kini meraih hampir 300k views.

@intanatilia12

tak dapat balik raya. Mama hantar parcel dari kampung #raya #takbalikraya

♬ original sound – Atiliousss – Atiliousss

 

“Saya tgok pon keluar air mata… padahal mak dekat sebelah”

Menjengah ke ruangan komen, ramai sebenarnya yang kasihan dengan nasib Intan. Seolah-olah mereka memahami isi hatinya yang dah 2 tahun tak dapat pulang bertemu ibu bapanya.

Reak Sedih 1 Edit

Reak Sedih 2 Edit

Reak Sedih 3 Edit

Reak Sedih 4 Edit

Kepada sesiapa yang tak boleh balik kampung tu bersabar banyak-banyak yaa. Kita kena akur dengan arahan dikeluarkan untuk kebaikan bersama. Kalau semua nangis, min pon nak nangis jugakla!

 

Baca: “Tak pernah minta apa-apa dekat ayah” – [VIDEO] Gadis Menangis Dapat Hadiah Birthday Gelang Emas Dalam Kotak Facemask

Foot Sedih

Sumber: TikTok
Sumber: TikTok
Sumber: TikTok
Sumber: TikTok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.