in

“Suami uzur kanser usus, anak pula OKU” – Kisah Sedih Kegigihan Pemandu Grab Wanita Warga Emas Ini Buat Netizen Terkedu

Featured 11

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kisah hidup wanita warga emas ini ternyata sungguh memeritkan dan menyedihkan namun ia bukan bermakna wanita tersebut perlu mengalah dan hanya berserah.Misnah Chuminin, wanita berusia 60an yang masih lagi kuat untuk bekerja sebagai pemandu Grab demi meneruskan kelangsungan hidupnya.

Suami sudah uzur dah menghidap kanser usus, anak pula merupakan Orang Kelainan Upaya kini Misnah mengharapkan ‘gaji’ yang diperoleh sebagai pemandu grab untuk perbelanjaan seharian termasuk ubat-ubatan suami dan anaknya.

 

Subhanallah, dia antara wanita yang diuji. Tiap tutur bicaranya tenang dan tertib…

Coretan Labuan. Pemandu grab wanita usia 60an. Suami uzur kanser usus dan glaukoma. Anak sulung OKU ( mental )….

Posted by Fedtri Yahya on Friday, September 6, 2019

Coretan Labuan.
Pemandu grab wanita usia 60an. Suami uzur kanser usus dan glaukoma. Anak sulung OKU ( mental ). Subhanallah, dia antara wanita yang diuji. Tiap tutur bicaranya tenang dan tertib.
.
Kalau ada yang mungkin nanti naik keretanya, hulurkan seikhlas bantuan tanda ummah bersaudara ( walau dia tidak meminta)… @ Labuan

Posting yang dikongsikan menerusi page facebook Fedtri Yahya sehingga kini mendapat lebih 6 ribu shares sejak ia dimuatnaik pada 6 September.

Malah anak saudara kepada wanita tersebut juga mengakui yang makciknya merupakan seorang wanita yang tabah dan cekal menyara keluarga meskipun di usia emas.

Terima kasih semua atas doa2 kalian.. Sya memang kenal dan rapat dgn beliau.. Beliau seorang ibu yg tabah dlm mengharungi kehidupan hariannya.. Beliau memang ibu yg penyabar.. Semoga Allah sentiasa melindungi & melimpahi rezeki kpda macik sya.. ❤️❤️

 

60 tahun umur berehat bersama keluarga tp makcik masih gigih berusaha bekerja mencari rezeki halal…

70812724 116791579699581 7953250499761799168 N
Sumber: facebook

Rata-rata netizen terkesan dengan kisah hidup wanita tersebut dan sudi menghulurkan sumbangan dan seikit bantuan bagi meringankan beban wanita itu. Malah mereka juga mendoakan kesejahteraan mereka sekeluarga.

2 5

1 7
Sumber: facebook

Kepada orang ramai diluar sana yang ingin menghulurkan sumbangan dan bantuan boleh terus menghubungi Misnah Chuminin di talian 018 7795063 atau bank kan ke akaun Bank Islam Misnah Chuminin di 01-153-02-000522-7.

Baca : Tak ada niat nak tunjuk alim- Gadis Solat Atas Rumput Takut Terlepas Waktu, Driver Grab Bukan Muslim Sanggup Tunggu

Ww 1

 

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.