in ,

“Special betul influencer ni” – Netizen Kecam Instafamous Sebab Boleh Terlepas PKP Untuk Jumpa Menteri Pengajian Tinggi Bagi Contest TikTok

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Baru-baru ini, Menteri Pengajian Tinggi Malaysia dikecam hebat oleh netizen disebabkan penganjuran contest TikTok ketika negara sedang berhadapan dengan wabak Coronavirus.

Kali ini, instafamous atau lebih dikenali sebagai social media influencers yang terlibat dalam pertandingan yang sama juga dikecam oleh netizen.

Ramai yang tertanya-tanya macam mana pula mereka boleh terlepas daripada perintah kawalan pergerakan dan berjumpa dengan menteri di pejabat kerajaan di Putrajaya. Mungkin dorang ada pas khas kot. 

Rata-rata netizen mengecam tindakan ini.

Kalau nak buat meeting pasal pertandingan tersebut, rasanya lagi baik kalau buat online meeting dekat Skype je kan. Barulah boleh tunjuk contoh yang baik dekat rakyat Malaysia.

Apa-apa pun, admin harap isu ni akan diselesaikan dengan cara yang baik. 

 

Baca: “Letih tengok perangai Menteri” – Netizen Kecam Menteri Pengajian Tinggi Anjur Pertandingan TikTok Waktu Krisis Covid-19

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari: