“Saya Tak Sempat, Cakap Dipotong”- Dr. Nurul Huda Dakwa Debat Di TV Telah Dirancang, Tak Ada Briefing Awal Mengenai Soalan

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:Admin pasti ramai yang tahu pasal isu yang tengah hangat diperkatakan sekarang. Isu vaksin ni sebenarnya dah lama dah tapi baru-baru ni sebuah rancangan TV da mengupas isu ni semula dan memanggil dua orang panel untuk mengupas dengan lebih lanjut tentang isu ni.

Tapi apa yang jadi disebalik temu bual dan perbincangan analisis tu? Admin tengok ramai juga yang comment tentang isu ni dan rata-rata netizen ramai yang tak bersetuju dengan jawapan yang diberikan Dr.Nurul Huda.

So ini jawapan Dr.Nurul Huda.

Sumber: Facebook


Sumber: Facebook

Tak diberi briefing 

Katanya, semua isi kandungan program dah dirancang dan dia tak di beri briefing apa persoalan yang akan dibangkitkan sebelum siaran TV tu berlangsung. Katanya lagi  dia dah tanya beberapa hari sebelum tu, untuk tahu apa yang nak dibincang, apa soalan yang nak ditanya tetapi tak dapat feedback. 

Jawapan Dr.Nurul Huda tak kena dengan tajuk

Dalam sesi tu, beliau kata dia hanya nak fokus kepada apa yg tertulis di dalam GPFK yg dibangunkan sendiri oleh KKM dan nak seru sama-sama untuk perkemaskan perlaksanaanya. Tapi tu la ramai juga kata beliau bagi jawapan merapu dan tak kena dengan tajuk kupasan tu.

Kalangan doktor pun tak bersetuju dengan jawapan yang diberikan oleh Dr.Nurul Huda. Pendapatnya Dr.Huda hanya banyak bermain dengan emosi dan hujah separuh masak.


Sumber: Twitter

Bagi admin, apa-apa pun program dan perbincagan sebegini juga banyak membantu dan membuka mata masyarakat diluar sana untuk mengetahu mana yang lebih baik. So pray for healthy life guys!

Baca: “Kalau saya UKM, saya tarik balik sijil perubatan beliau” – Dr Rafidah Kritik Penjelasan Doktor Locum Yang Anti-Vaksin

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fadilah Ismail

Seorang yang ‘Ambivert’ dan terlebih Ektrovert.