in

“Sampai patah tangan” – Netizen Setuju Lepas Cabin Crew Luah Rasa Geram Terhadap Penumpang

5Cabin

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kapal terbang adalah salah satu pilhan kenderaan yang dapat menghubungkan satu tempat ke tempat lain dengan cepat. Ramai antara kita yang memilih untuk naik kapal terbang untuk menuju ke destinasi pilihan masing-masing.



Tapi, tahukah ada yang pramungara dan pramungari itu tugasnya memastikan keselamatan setiap penumpang. Jadi kita sebagai rakyat yang mempunyai kesedaran sivik yang tinggi seharusnya patuh dengan arahan mereka supaya selamat dalam dalam perjalanan. Ikuti luahan seorang cabin crew terhadap penumpang yang dikongsi oleh @okedkama kat bawah ni.

Screen Shot 2019 11 24 At 2.32.23 Pm Screen Shot 2019 11 24 At 2.32.41 Pm

 

Sampai patah tangan

Begitulah luahan rasa seorang cabin crew yang tak puas hati dengan penumpangnya. Mungkin dah banyak kali berlaku sampai terpaksa tulis dalam story macam tu. Apa-apa pun semoga cepat sembuh ye untuk cabin crew yang patah tangan tu.

Screen Shot 2019 11 24 At 2.33.01 PmYang ni admin setuju. Bukan semua cabin crew tu larat angkat beg berat-berat macam tu. Ish dah tahu berat, bawa masuk hand-carry pulak. Pastu suruh orang angkat. Memang takde common sense!

Screen Shot 2019 11 24 At 2.33.16 PmAllahu, tak pasal-pasal kena operation banyak kali. Pastu terus takde kerja. Ni mesti sebab terlampau banyak angkat benda berat ni.

Screen Shot 2019 11 24 At 2.34.44 PmBanyak weh beg nak kena angkat. Angkat tinggi pulak tu masuk overhead compartment. Kalau letak atas conveyor pastu masuk dalam kapal macam luggage tu takpe lah gak. Ni benda berat nak angkat tinggi-tinggi. Parah weh.

 

Baca: “Model takde otak” – Peserta Miss Malaysia International Dihentam Lepas Tunjal Muka & Viralkan ‘Crew’ Airasia Sebab..

Screen Shot 2019 11 24 At 3.29.40 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.