in , ,

“Menjerit-menjerit sendirian tanpa diketahui sebab” – [Video] Pondan Mabuk Mengamuk Serang Pegawai Kesihatan

Dah kenapa? Ketika ambulans sedang dalam perjalanan tiba-tiba ada seorang pondan mabuk pecahkan cermin belakang.

Kedian ini berlaku semalam, menurut Harian Metro ambulans terbsebut milik Hospital Umum Sarawak (HUS). Dilaporkan insiden ini terjadi pada 6.20 petang semalam di Jalan Kulas berhadapan sebuah bank di Satok.

 

Pemandu ambulans terpaksa memperlahankan kenderaan dan tiba-tiba terdengar bunyi cermin bahagian penumpang di belakang pecah sambil pondan terbabit menjerit-menjerit sendirian tanpa diketahui sebabnya”

Ketua Polis Daerah Kuching, Asisten Komisioner Awang Din Awang Gani berkata, kejadian berlaku semasa ambulans terbabit dalam perjalanan ke Kampung Lintang untuk menangani satu kes kecemasan.

Bagaimanapun, katanya apabila ambulans itu sampai di Jalan Kulas, ia ditahan seorang pondan dengan mendepakan tangan di tengah jalan

“Apabila mangsa cuba membawanya ke tepi jalan, dia bertindak agresif dan menyerang mangsa dengan menarik baju peralatan perlindungan diri (PPE) hingga terkoyak”.

Mangsa mengalami kecederaan sebelum suspek beredar. Tambah sumber lagi pondan itu berumur 19 tahun yang bekerja di sebuah pasaraya.

Dia telah ditangkap kira-kira pukul 10.30 malam dan direman dan kes disiasat mengikut Seksyen 323/427/187 Kanun Keseksaan.

 

Padu bang – Netizen

Di media sosial dapat dilihat kesan tumbukan pada cermin ambulans tersebut, ramai yang terkejut apabila melihatnya.

Haihh macam-macam betul kes ni kalau ada masalah dunia sekalipun buat-buat lah bertenang.

 

Baca : “Sajat masih relax masukkan gambar dalam IG” – PU Amin Tegur Sikap Netizen Jadi Punca Sajat Berani, Sokong & Idolakan Golongan Pondan

 

 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter