in

“Macam tu je nak ajar” – Cubaan Sekumpulan Penjenayah Merompak Gagal Lepas Mangsa ‘Sembur’ Dengan Petrol

1Minyak E1633228118141

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kita sering diingatkan untuk kunci kereta bila berada di dalam kereta untuk mengelakkan perkara buruk dari berlaku. Pernah tak korang fikir macam mana pulak kalau kita ada kat luar kereta, sebagai contoh time isi minyak.



Haa.. ada satu video yang min nak share dengan korang pasal mengelak perkara buruk. Dalam video ni, sekumpulan perompak cuba untuk mendekati mangsa yang sedang isi minyak. Belum pun sempat kumpulan perompak tu nak buat apa-apa, mangsa terus sembur petrol yang tengah diisi ke arah perompak-perompak tu. Memang mencicit lah lari. Korang boleh tengok kejadian tu dalam video @anthraxxxx kat bawah ni.

 

Macam tu je nak ajar

Min tak sure kejadian ni berlaku kat mana. Nampak gayanya macam tak berlaku kat negara kita je. Cuma min nak puji brader tu sikit, memang steady je sembur petrol macam tu. Hebat betul!

Screenshot 2021 05 01 At 12.34.59 PmScreenshot 2021 05 01 At 12.36.23 Pm

Kalau isi RM10 tak sempat perompak nak dekat dah habis isi. Harap dijauhkan lah dari perkara-perkara macam ni time isi minyak.

Screenshot 2021 05 01 At 12.35.15 Pm

Itu lah, min tengok brader tu steady je sembur macam tu. Mungkin sebab selalu practice sembur racun serangga perosak kat rumah kot.

Screenshot 2021 05 01 At 12.35.49 Pm

Biasa kita dengar orang mandi bunga, jarang-jarang berlaku mandi petrol ni. Mahal pun satu, bahaya pun satu. Tapi itu je lah cara nak ajar perompak tu. 

Min harap video ni dapat dijadikan pengajaran untuk semua agar lebih alert dan berhati-hati time isi minyak.

 

Baca: Lelaki Ini Pening Cari Tangki Nak Isi Petrol, Tak Sedar Dia Pandu Kereta Elektrik

Screenshot 2021 05 01 At 12.52.31 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.