in

“Lapik apa bawah kereta tu?” – Netizen Bingung Tengok Kereta ‘Berjalan’ Atas Air Di Tasik Banding

3Kereta

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Pelik tapi benar. Itulah yang boleh dikatakan lepas tengok video ni. Mula-mula macam susah nak percaya ada kereta terapung, tapi bila tengok balik betul-betul, logik je.



Haa… kali ni min nak share dengan korang satu video dan beberapa gambar yang menunjukkan sebuah kereta ‘terapung’ di tengah tasik. Korang tengok dulu video @zuhailzaini dan gamabr dari Facebook Abdul Mutalib Ahmad kat bawah ni.

@zuhailzaini

Semalam Viral Gmbr Org Asli Gerik Tarik Kereta Guna Bot, Ni Bukti Videonya.. 💪💪💪 #orangasli #viral #fypage #tiktokgu #fypchallenge #fypシ゚viral

♬ Conquest of Paradise – Vangelis

Screenshot 2021 10 16 At 12.42.36 Pm Screenshot 2021 10 16 At 12.42.47 Pm Screenshot 2021 10 16 At 12.42.59 Pm Screenshot 2021 10 16 At 12.43.13 Pm

 

Ingat betul-betul terapung

Lama gak min tengok gambar dan video ni. Ingatkan betul-betul terapung, rupanya ada lapik kat bawah tu. Lapik dengan apa, entahlah min pun tak jumpa jawapan. Korang rasa apa yang buat kereta tu terapung?

Screenshot 2021 10 16 At 12.44.04 PmKan… min pun mula-mula nampak macam kereta tu berjalan atas air. Mungkin ada rakit ke apa-apa kat bawah tu, tu yang nampak macam terapung. 

Screenshot 2021 10 16 At 12.43.32 Pm Screenshot 2021 10 16 At 12.43.49 PmKreatif kan orang yang ada idea untuk bagi kereta ni terapung. Mudah-mudahan selamat lah sampai ke destinasi. 

Screenshot 2021 10 16 At 12.44.21 PmYang penting jadi. Jangan risau, kita buat dia, bukan dia buat kita. Memang terbaik lah teknologi mudah macam ni. Senang nak bawak kereta rentas tasik. 

Screenshot 2021 10 16 At 12.44.39 PmMungkin lah. Logik juga macam ni. Tapi kita boleh agak je lah. Yang betul-betul buat tu yang tahu. Dia punya skill memang hebat lah, siap boleh apungkan kereta atas tasik. Memang terbaik!

 

Baca: Tasik Di Argentina Berubah Jadi Warna Merah Jambu,  Nampak Je Cantik Tapi Sebenarnya…

Screenshot 2021 10 16 At 12.50.55 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.