“Kau ingat duit boleh bawa masuk kubur ke” – Penghutang ‘Tunjuk Alim’ Bila Tuan Badan Minta Bayar Balik

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Adat berhutang ni, mestilah kena bayar balik. Tapi ya lah, manusia kan? Ada je ragam dia bila nak minta balik.

Siap guna bagi sindiran keagamaan lagi dekat orang, kononnya lebih utamakan duniawi. Aduhai, dalam agama pun ada tekan kan yang kita ni diarahkan untuk melangsaikan hutang bukan?

Kesian @annrlshrni ni. Gara-gara nak minta hutang, dia pula kena jadi bahan sindiran.

 

Sejenis makhluk bila aku minta hutang”

Alamak! Admin pula yang tepuk dahi bila baca!

Bayangkan, lelaki ni (si penghutang) pinjam duit RM 500 kat wanita ni (pemberi hutang), tapi wanita ni punya baik minta bayar RM 180 sahaja.

Tapi si lelaki tu boleh pula putar belit cakap dia cuma hutang RM 100 je, lepas tu nak salahkan wanita ni sebab tak ada hitam putih. What?!

 

See jantan ni?! Aku emo bila mana dia tuduh orang lain, sepatutnya dia cari akuu. Terbuktilah dia berhutang dengan ramai orang. And aku salah satu mangsa”

Mungkin disebabkan penularan nombor telefon dia, terus dimaki perempuan tu. Nak dipendekkan cerita, dia update status Whatsapp dengan mendoakan benda-benda yang tak elok kepada orang yang dah bantu dia ni.

 

Jujur i cakap, jantan ni dulu pernah doakan i supaya i rosak sebab dia tak puas hati. And now tengok apa jantan ni nak buat, but its okay dekat negara ni ada undang undang.”

Memandangkan ayat-ayat dia ni ada berbaur hasutan, wanita ni terus buat laporan polis terhadap kenyataan lelaki tersebut.

Hmm, harap isu ini dapatlah diselesaikan dengan kadar segera.

 

Baca : Disebabkan Seorang Individu Hutang 10 Ah Long, Habis Satu Taman Kena Simbah Cat Merah.

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.