“Jijik, idea merepek” – Netizen Bengang Tengok Petani Seksa Binatang, ‘Propose’ GF Letak Cincin Dekat ‘Puting’ Lembu

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Konon nak romantik dan tampil dengan satu kelainan sampai terlupa yang tindakan itu telah menyebabkan penderaan haiwan dan agak menjijikan!

Ada seorang petani ni pergi buat kerja ‘gila’ dekat haiwan semata-mata nak propose teman wanita dia, tindakannya itu buatkan netizen meluat sebab…

 

Letak cincin berlian dekat ‘puting lembu’

Dalam satu post di Facebook ni, ada seorang pengguna kongsikan gambar diatas ni. Gambar ‘puting’ lembu disarung cincin untuk membuat lamaran kepada kekasih hatinya.

Menurut Daily Mail, wanita dari Singapura yang kongsikan gambar ini merupakan seorang petani. Disebabkan itu ia dikecam teruk oleh netizen dari seluruh dunia kerana ia dianggap seperti menyiksa binatang.

Mereka rasa ‘terganggu’ bila melihat foto tersebut. Ada juga yang mengutuk saiz jari tuan empunya badan yang nak pakai tu.Ada logik juga kan? Nampak macam besar sangat.

Tapi kebanyakkannya jijik lah tengok gambar tu..

 

Jijik – Netizen

 

Abusive

Sebenarnya bagi admin  entah lah nampak macam abusive pun ada biarpun tak ada melibatkan sebarang keganasan.

 

Baca : “Kesian lembu kawe…” – Pencuri Tak Ada Hati Perut Sembelih Lembu Tengah Bunting, Ambil Daging Tinggalkan Kantung Bayi

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.