in

“Jangan marah bini bebel”- Bonda Rozita Seakan Bagi ‘Hint’ Aliff Syukri Yang ‘Buat Hal’?

Feat 17

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sebelum ni kecoh tentang konflik rumah tangga Datuk Seri Aliff Syukri dan Datin Seri Nur Shahida yang dikatakan reatak menanti belah.Pelbagai spekulasi timbul berhubung pasangan suami isteri itu.

Terbaru yang menguatkan lagi spekulasi berpisah bila dikatakan ibu Aliff iaitu Bonda Rozita Ibrahim unfollow instagram menantunya.

Hah! Takkanlah…

Namun posting terbaru dimuatnaik Bonda Rozita menimbulkan persoalan dalam kalangan netizen bila mana dia memuatnaik gambar beserta quotes…

Jangan marah bini bebel! Tak semua salah “sebab Allah suruh menjaga pandangan mata”.

View this post on Instagram

Assalamualaikum sahabat followers yg bonda selalu doakan semoga Rahmat Dn perlindungan Allah sentiasa bersama kalian .Amen Ya Rabb . Isteri marah x semua salah ada banyak betulnya ..lebih2 lagi bila diingatkn oleh isterinya untuk menjaga pandangan dr memandang wanita yg bukan mahramnya..! . Sebab apabila “ suami naik marah bila bini tegur tu …” berhati2 lah sebab pada saat itu marah kamu itu bukan pd isteri..! tetapi marah kamu pada saat itu adalah terhadap Allah..! . . Kerana…apabila isteri telah meminta kamu sbg suaminya jgn melihat gambar ataupun video mana2 wanita di media sosial maka dia telah mengingatkn kamu supaya patuh pada perintah Allah iaitu didalam surah an-Nur ayat 30 "katakn lah kpd lelaki yg beriman agar mereka menjaga pandangannya dn memelihara kemaluannya yg demikian itu lebih suci.." . . Quran ada sebut kan .!! Kalau isteri sebut sbb dia jeloaus tu tanda sayang dn tergugat takut cinta sayang selera suaminya beralih arah . Sbb dgn Pandangan itu merupakn pemandu dn utusan kpd syahwat..! sebab itu lah perlunya menjaga pandangan..! Dari mata turun ke hati betul kan..?? . Banyak perkara boleh terjadi disebabkn dari pandangan mata..kena pulak dr media sosial sebagaimana api besar yg berasalnya drpd percikan bara..! berapa banyak pandangan telah menembus jantung hati..sprt kekuatan anak panah yg terlepas dr busur tali.. . Maka janganlah menyambut khayalan mata yg akan membawa kpd bencana kerosakan iman dan kehancuran perkahwinan #kongsikan#familysakinah#binaiman

A post shared by ROZITA JRM OFFICIAL (@bondarozitaibrahim) on

Malah kalau korang baca caption posting tersebut juga seakan memberi ‘hint’ yang Aliff Syukri ada buat hal?

Isteri marah x semua salah ada banyak betulnya ..lebih2 lagi bila diingatkn oleh isterinya untuk menjaga pandangan dr memandang wanita yg bukan mahramnya..!
.
Sebab apabila “ suami naik marah bila bini tegur tu …” berhati2 lah sebab pada saat itu marah kamu itu bukan pd isteri..! tetapi marah kamu pada saat itu adalah terhadap Allah..!
.
Kerana…apabila isteri telah meminta kamu sbg suaminya jgn melihat gambar ataupun video mana2 wanita di media sosial maka dia telah mengingatkn kamu supaya patuh pada perintah Allah iaitu didalam surah an-Nur ayat 30 “katakn lah kpd lelaki yg beriman agar mereka menjaga pandangannya dn memelihara kemaluannya yg demikian itu lebih suci..”

 

Posting tersebut baru sahaja dimuatnaik 8 jam yang lalu dan mendapat reaksi positif pengikutnya di instagram.

 

Betul ke ditujukan untuk anaknya? Wallahualam…

Baca : “Berubahlah untuk tak jadi manusia angkuh & riak”- Datin Shahida Tuntut Cerai Dari Aliff Syukri?

3 6

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.