in ,

“Jangan bercinta dengan lelaki takde duit, bukan sebab tak sanggup tapi…”

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Isu ini sering menjadi topik panas perbualan di antara kaum lelaki dan wanita. Ramai yang berpendapat wanita perlu mengelak daripada bercinta dengan lelaki yang tiada duit. Betul ke?


Isu ini disuarakan oleh seorang pengguna media sosial di laman Twitter, yang kemudiannya tular dan mendapat perhatian ramai.

Namun, beliau menerangkan bahawa jika pasangan lelaki mempunyai masalah kewangan, tetapi masih berusaha keras untuk mengubah nasib hidup, kaum wanita perlulah menyokong mereka sepenuhnya.

Jika difikirkan semula, ada logiknya kenyataan tersebut. Cuba anda bayangkan pasangan anda mempunyai masalah kewangan, ditambah pula dengan sifat pemalas untuk bekerja dan mencari rezeki, bagaimana nasib anda bersama pasangan selepas berkahwin nanti?

Bukan ke menyusahkan diri sendiri tu?

Kenyataan ini turut disokong oleh beberapa pengguna media sosial lain yang turut mempunyai pendapat yang sama.

“Cari yang bertanggungjawab…”

“Takde duit takpe…”

“Kawin je dgn laki takde duit, asalkan…”

Buat kaum wanita di luar sana, duit bukanlah kunci kepada kebahagiaan rumah tangga. Namun, pilihlah pasangan yang anda yakin boleh bersama-sama berusaha untuk mengubah nasib hidup.

 

BACA: “Taulah sis dah kaya” – Ning Baizura Dikecam Lepas Tinggalkan Komen ‘Miskin’ Kat Video Budak Kampung?

 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.