in

“Ingat kerja dorang ngaji 24 jam ke?” – Netizen ‘Back Up’ Sharifah Sakinah Bawa Pelajar Tahfiz Tengok Wayang

Collage 12

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Pada korang yang follow Instagram Sharifah Sakinah, korang semua mesti tahu yang semasa sambutan Maulidur Rasul pada Sabtu lepas, Sharifah Sakinah telah membawa pelajar-pelajar tahfiz untuk menonton wayang dan belanja mereka makan di KFC.



Dah tentunya, perbuatan Sharifah Sakinah ini dapat menggembirakan pelajar-pelajar tahfiz tersebut. Mana taknya, nama pun budak-budak, mestilah suka kalau dapat pergi jalan-jalan kan?

“Bawa la diorg pergi tempat lain”

Malangnya, posting pelakon ini menunjukkan aktiviti yang dia lakukan bersama pelajar tahfiz itu telah mendapat kecaman dari segelintir warganet yang tak bersetuju dengan cara Sharifah Sakinah “melayan” budak-budak ni.

Screenshot 2019 11 12 At 9.44.24 Am Screenshot 2019 11 12 At 9.47.14 Am Screenshot 2019 11 12 At 9.51.47 Am

212900Qvyyjj999Ze7J0Gk

“Budak tahfiz memang kena pegang quran je ke?”

Ekoran dari kecaman ini, beberapa netizen turut meluahkan rasa tak puas hati mereka terhadap orang-orang yang mengecam pelakon ini.

Screenshot 2019 11 12 At 9.57.35 Am Screenshot 2019 11 12 At 9.57.49 Am Screenshot 2019 11 12 At 9.58.19 Am Screenshot 2019 11 12 At 9.59.13 Am

Alahai, kesian Sharifah Sakinah, buat benda baik pun kena kecam. Takpelah, yang penting budak-budak tu happy. Kalau nak happykan semua orang memang susah…

 

Baca: “Asalnya telanjang ni dah tutup sikit” – Netizen Bengang Sharifah Sakinah Permainkan Teguran Individu Tentang Aurat

Screenshot 2019 11 12 At 10.03.06 Am

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.