in

“Humanity comes first” – [VIDEO] Respect! Tindakan Aunties India Bantu Ibu Lahirkan Anak Dalam Kereta Dipuji

Page Bersalin E1645929247700

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kalau korang tiba-tiba experience detik cemas ibu nak bersalin depan mata, apa yang korang akan cuba buat? Telefon ambulans tu memang dah pasti!



Semalam telah tular satu video yang dikongsikan oleh orang ramai selepas seorang wanita selamat melahirkan anak dalam kereta miliknya hasil dari bantuan aunties India di sekitar Batu Caves.

Video wanita yang selamat melahirkan anaknya itu dikongsikan di TikTok milik @sivasri6183 yang kini telah mendapat hampir dua juta views!

@sivasri6183

A Malay lady gave birth just infront of Batu Caves inside car ❤️Om Muruga Saranam 🙏🏻Vetri Vel Muruganuke Aroghara 🙏🏻

♬ original sound – 💙💚😍🐼 杰西里·西瓦玛尼💖西瓦斯里😍🐼 – 💙💚😍🐼 杰西里·西瓦玛尼💖西瓦斯里😍🐼

Tindakan aunties India yang segera menghulurkan bantuan kepada ibu yang sarat itu dihujani dengan pujian orang ramai di Twitter yang rata-rata mengatakan pertolongan itu sangat membantu dalam menyelamatkan kedua ibu dan juga anak.

Twitter 1

“Real Malaysians always like this. We can live together, help each other and work together. Let’s continue this and reject whatever stupid advice out there denying this way of life” – Netizen

Bukan itu sahaja, turut ada yang memberi komen bahawa perbezaan kaum dan juga agama tidak menjadi penghalang untuk memberi bantuan kepada yang memerlukan di saat-saat yang  mendebarkan. Tak selfish lah orang kata…

Komen Full 4

Terbaik aunties! Memang seronok lah bila baca komen semua orang. Betul-betul nampak harmoni sebagai rakyat Malaysia kat situ. Min harap sampai bila-bila kita teruskan macam ni okay? Tenang hati tengok…

Baca: “Berat ujian” – [VIDEO] Sedih! Dicerai Suami Ketika Hamil 8 Bulan, Wanita Alami Komplikasi Pula Lepas Bersalin

Untitled 3 8

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.