“Excited sangat nak nyanyi lagu tinggi” -Paru-paru Lelaki Ni Tak Berfungsi Lepas Karok 2 Jam

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Disebabkan terlalu excited menyanyi lagu-lagu high notes, seorang lelaki 65 tahun terpaksa dikejarkan ke hospital sebab paru-parunya gagal berfungsi.

 

Saya excited masa tu, lepas nyanyi beberapa lagu-lagu yang tinggi, saya jadi sesak nafas”

Lelaki berasal dari Jiangxi, China yang lebih dikenali sebagai Wang mula rasa sakit dekat dada dia lepas menyanyi 10 lagu vokal tinggi berturut-turut.

Doktor kata cara dia paksa diri untuk capai high notes tu membuatkan berlakunya ketegangan pada paru-paru.

Kata Wang, dia rasa pelik sebab dia dah nyanyi lagu yang sama beberapa kali dan selalu boleh sampai tapi kali ni dia macam tak cukup nafas dan rasa sakit pada paru-paru kiri dia.

Masih tak serik lagi, dia abaikan rasa sakit tu dan tetap nyanyi, rasa sakit tu makin melarat masa dia dah balik rumah.

Wang kemudiannya dikejarkan ke hospital pada keesokan harinya dan mendapati bahawa paru-parunya gagal berfungsi.

 

Untuk orang-orang amatur, menyanyi lebih daripada 2 jam memang tidak digalakkan” – Doktor

Menerusi South China Morning Post, Peng Bin-fei doktor dari unit kecemasan menegaskan ia boleh mengancam nyawa.

Tambahnya, serangan ini memang common dalam kalangan lelaki, terutamanya pada mereka di pertengahan usia dan keatas.

 

Baca : “Teringat arwah nenek…” – Comel Lelaki Ni Main Reply Voice Note Dengan Nenek, Nyanyi Lagu P Ramlee

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Mende?