in

“Bukan bapa saya”- Foto Terkini Wajah Mangsa MH370 Tular Di Twitter, Anak Tampil Jelaskan Perkara Sebenar

F2 Mh370 Fotos

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Semalam, kecoh di media sosial apabila ada individu yang berkongsikan teori konspirasi tentang pesawat MH370 yang hilang pada tahun 2014 beserta gambar-gambar yang didakwa wajah-wajah terkini mangsa-mangsa insiden tersebut.


6 3

Manakala di TikTok juga ada video viral tentang gambar-gambar tersebut dan ada yang mengganggap mangsa-mangsa dalam pesawat itu diculik.

8 1

Ini berikutan ada gambar beberapa individu yang dikatakan mempunyai paras rupa yang hampir sama dengan mangsa-mangsa tersebut ditemui di akaun Facebook AFN Diego Garcia.

10 1

Namun, Maira Elizabeth Nari iaitu anak kepada salah seorang mangsa iaitu Andrew Nari (ketua pramugara kapal terbang MH370) itu kemudiannya tampil menjelaskan perkara sebenar.

Maira mengatakan ramai yang menghantar mesej (DM) ke akaun Intagramnya semalam selepas kecoh tentang gambar yang dikatakan mirip dengan ayahnya di Twitter namun dia kemudiannya menjelaskan di Insta Story bahawa itu bukanlah ayahnya.

Ramai netizen yang menasihati individu agar tidak berkongsi perkara yang tidak pasti tentang misteri kehilangan pesawat MH370 kerana ia boleh membuat ahli keluarga mangsa sedih dengan berita yang tidak pasti itu.

Ingat, kalau tak pasti, jangan kongsi. 

Sumber: Sinar Harian

Baca: 6 Teori Aneh Mengenai Misteri Kehilangan Pesawat MH370, Sehingga Kini Masih Belum Ditemui

5

Sumber: Twitter
Sumber: Google

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.