in

Boss Suruh Semua Staf Aktifkan ‘Blue Tick’ & ‘Last Seen’ Dalam WhatsApp

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Min yakin memang setiap orang mesti akan ada masalah di tempat kerja masing-masing dan biasanya antara masalah yang dihadapi oleh pekerja ini adalah sikap boss mereka yang susah nak respect masa orang selepas waktu bekerja.


Seperti yang berlaku kepada seorang pekerja ini, boss dia ada buat satu pesanan dalam WhatsApp group meminta semua staff untuk aktifkan last seen dan blue tick untuk pastikan semua pekerja dapat mesej yang boss dia hantar.

Rasanya semua orang dah tahu kan yang aplikasi WhatsApp ni membolehkan kita untuk hide kedua-dua benda tu. Mesej itu dikongsikan satu group Facebook.

Dalam mesej tersebut, pekerja-pekerja semua menjawab ‘okay’ bagi menuruti pemintaan boss mereka.

Ia mengundang pelbagai reaksi netizen, ramai yang anggap pemintaan boss itu agak keterlaluan kerana melanggar privacy pekerja-pekerja mereka.

Mereka menegaskan bahawa ada macam-macam platform dan cara lain untuk memastikan pekerjanya membaca mesej dia tanpa perlu arah pekerja untuk aktifkan last seen dekat WhatsApp. Contohnya macam balas ‘noted.’

 

Baca : Guru Silap Hantar Video ‘Kotor’; Ke Group WhatsApp Ibu Bapa Pelajar

Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.