in

“Bila cakap orang tak merokok ini bodoh..Marah” – Perokok Kena ‘Bash’ Teruk Sebab Sindir Pelanggan Bawa Anak Makan

41546497752 Merokok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

KIta semua dah sedia maklum larangan merokok di kedai makan sudah mula dikuat kuasakan pada 1 Januari lepas, sehingga kini isu tersebut masih menjadi bualan hangat netizen.



Bermacam-macam reaksi daripada mereka, ramai yang menyokong dengan tindakan tersebut bahkan ada juga yang membantah.

Terbaru, tweet sindiran daripada pemuda ini telah mengundang kemarahan netizen sebab menyindir orang tak merokok.

 

Bila kita cakap orang tak merokok ini bodoh, mereka marah.

Katanya, dia dah merokok selama 20 tahun, tak pernah dibuat orang hidap rokok sembuh asap kat muka budak dengan sengaja.

Baginya, pelanggan yang tak merokok sengaja bawa anak datang kedai makan.

Perokok

Perokok2
Sumber : twitter

Apa yang membuatkan netizen marah lagi, pemilik akaun Twitter ini labelkan pelanggan bawa anak yang tak menghisap rokok ini telah menunjukkan lagi kebodohannya kerana menganggap merokok itu adalah haram.

Pelik dengan kenyataan ini, dia kena ‘bash‘ teruk oleh netizen dengan menyifatkan kenyataan ini lebih bodoh.

 

“Tweet bodoh of the year”

Perokok3 Perokok4  Perokok6 Perokok7  Perokok9 Perokok10

 

“Biar mati sorang-sorang” – Netizen

Perokok5

Perokok8

Orang datang bawa anak sebab nak makan, bukan nak bau asap rokok kan? Lagipun orang yang terhidu asap rokok akan mendapat kesan yang jauh lebih bahaya daripada penghisap.

Buktinya ada kes bayi dah meninggal dunia sebab hidu asap rokok. Sedihnyaa…

Jadi, sama-sama kita toleransi. Perokok sendiri tak setuju dengan kenyataan ni. Apa pendapat perokok lain?

 

Baca :Bayi Meninggal Dunia Akibat Terhidu Asap Rokok Masa Majlis Cukur Jambul

Meninggalbauasaprokok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.