in

Berjaya Buka Kilang & Cipta Peluang Pekerjaan, Tun Mahathir Kagum Kejayaan Khairulaming

Cats 5

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Siapa sahaja yang tidak kenal dengan Khairulaming? Pemuda yang berasal dari Kelantan ini sering berkongsikan resepi makanan dan popular dengan video masakannya.Baru-baru ini, Khairulaming ada memuat naik satu ciapan yang bertulis tentang kejayaan perniagaan sambal miliknya yang kini sudah mencecah 1 juta botol. Jelas Khairulaming, dia sudah berniaga sambal selama setahun setengah, dan kini berjaya mengutip keuntungan sebanyak RM14 juta.

E29D

Sempena kejayaan ini, dia akan membuka kilang baharu dengan keluasan 22,000 kaki persegi di Kelantan untuk melancarkan operasi dan menambah bilangan pengeluaran produk. Sambung pemuda ini, dia bercadang untuk pengeluarkan produk kedua tidak lama lagi.

Dalam untaian ciapan tersebut, Khairulaming turut berkongsikan kisah suka duka yang dihadapi ketika memulakan perniagaan menjual sambal ini.

Tun Mahathir kagum

Perkongsian Khairulaming ternyata mendapat perhatian bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir. Jelas Tun Mahathir, beliau sudah lama mengikuti perkembangan Khairulaming yang dahulunya bermula sebagai pembikin konten, sehingga berjaya memulakan peniagaan ini.

Tun Mahathir turut memuji sikap berani Khairulaming untuk mencuba sesuatu yang baharu.

“Syabas anak Melayu yang berani keluar dari kepompong keselesaan.”, tulis beliau dalam satu ciapan.

Di akhir ciapan, Tun Mahathir berharap kejayaan Khairulaming ini boleh menjadi inspirasi buat anak muda di luar sana agar terus mencipta kejayaan.

 

BACA: Gadis Teruja Mahu Ikut Resipi Khairulaming, Tapi Kucing Dah Makan Ikan Siakap Dulu

Cats 4

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.