“Macam bagi khutbah” – [VIDEO] Pengawal Keselamatan Tegur Supaya Jangan Bawa Masuk Budak 12 Tahun Ke Bawah Masuk Melawat Wad Hospital

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Disebabkan wabak Covid-19 yang semakin meningkat, kerajaan dah arahkan untuk beberapa tempat yang berpotensi untuk terkena jangkit virus untuk tutup sementara waktu seperti tempat ibadah, kedai makan dan banyak lagi. Pihak hospital pula telah menetapkan masa melawat bagi pelawat yang ingin melawat pesakit di dalam wad.

Viral di Twitter menerusi akaun @fazliwazil_ dimana seorang security memberitahu kepada pelawat yang datang just dua orang je yang boleh masuk melawat pesakit itu pun tak boleh lama. Namun, cara security tu bagi tau dekat semua orang menarik perhatian ramai orang.

Selain itu juga kanak-kanak yang berumur bawah 12 tahun tidak boleh masuk ke dalam wad. Hal ini demikian kerana mereka merupakan antara golongan yang mudah untuk dijangkiti bermacam-macam penyakit.

Menurut netizen menerusi video tu, security tu kerja dekat Hospital Sultan Abdul Halim dan memang cara dia bercakap macam ni, macam nak bagi ceramah.

Baca : “Please, pakai otak” – Doktor Kongsi, Ramai Boleh Mati Atau Cacat Orang Ramai Degil Bersesak Time Macam Ni

 

 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fadilah Rofiie

Suka dengan aktiviti lasak. Juga penggemar makanan pedas, senang cerita tak pedas tak makan. Maybe lagi selesa pakai sneakers daripada heels