in ,

“Yg mcm ni patut dpt bantuan” – Netizen Simpati Tengok Nasib Pelakon Veteran Ali Ringgo

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Bergelar anak seni bukannya suatu yang indah sepanjang hidup. Ada juga turun naiknya dan bermusim peluang kerjanya.


Begitulah yang berlaku kepada salah seorang insan seni veteran tanah air; Ali Ringgo. Mungkin nama beliau tidaklah sehebat rakan-rakannya yang lain, tapi beliau pernah menjadi salah seorang pelakon dalam filem popular Gila-Gila Remaja. Ikuti tweet oleh @AbdillahSupi kat bawah ni untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Ali Ringgo.

 

Macam ni yang layak dapat bantuan

Allahu admin rasa sedih tengok keadaan orang susah macam ni tak kiralah pelakon ke orang biasa. Orang yang keadaan macam ni patut diberi bantuan oleh pihak berwajib dan persatuan pelakon. Bukan yang nama tengah top tu.

Betul, bagi satu rumah kecik pun takpe. Janji ada tempat berteduh bersih dan selesa. Harap-harap adalah yang murah hati dan sudi membantu.

Betul kata arwah abam tu. Kita selagi mana termampu tu, kita hulurkan lah. Dapat ringankan beban sedikit pun jadi lah kan.

Betul, bantu lah atas nama persatuan. Baru orang respek. Takkan nak harap company besar buat CSR je kan. Sama-sama lah bantu.

 

Baca: “Saya artis yang agak sendu tapi tak minta bantuan gomen” –  Jimmy Shanley Sedia Hulurkan Bantuan

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.