in

“Wanita muslim Uighur dibawa ke bilik khas dan dimandulkan”- Penghapusan Etnik Paling Kejam & Tak Berperikemanusiaan

Featured 30

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sekarang ini kecoh pasal kekejaman dan penindasan yang dilakukan ke atas masyarakat muslim Uighur.Layanan buruk yang diterima etnik minoriti ini seolah-olah tidak akan berhenti selagi mereka masih wujud diatas muka bumi ini.

Malah lebih teruk lagi, dalam laporan yang dikeluarkan sebelum ini menyatakan lebih 1 juta tahanan kini ditempat di sebuah penjara khas di wilayah Xinjiang, atau mereka gelar sebagai ‘pusat latihan vokasional’ atau juga ‘kem pendidikan semula’.

Namun kisah terbaru yang kami terima adalah lebih kejam lagi iaitu

Wanita muslim Uighur dimandulkan”

Ya! Inilah hakikat sebenarnya, menurut perkongsian lelaki ini yang mengatakan bahawa semua wanita muslim disana akan dibawa ke satu tempat khas untuk dimandulkan, dengan harapan supaya etnik uighur tidak akan berkembang.

https://twitter.com/963142835KLBg33/status/1206098275713069057

Rasanya dah cukup banyak kisah kekejaman yang kita dengar dilakukan terhadap masyarakat muslim Uighur yang sehingga kini tiada kesudahan.

Sebagai umat islam, jom sama-sama kita doakan kesejahteraan dan keselamatan saudara kita disana, dan bagi bukan islam diharap dapat mendoakan kesejahteraan masyarakat muslim yang ditindak di Xinjiang dan wilayah-wilayah yang terlibat.

Kejam!

Baca : Kami dipaksa mkn babi  dilarang solat- Pendedahan Mengejut Seorang Etnik Uighur Terhadap Layanan Istimewa Di Kem Tahanan Xinjiang.

Tahanan

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.