in

“Tak kedekut ilmu” – Ajar Orang Ramai Skill Badminton, Tan Boon Heong Dapat Pujian Netizen

3Tbh

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Selain bola sepak, badminton juga adalah salah satu sukan kegemaran rakyat Malaysia. Mana tidaknya, setiap kali atlet kita bertanding di acara besar peringkat dunia, tanpa mengira bangsa dan agama, seluruh rakyat Malaysia memberikan sokongan yang sangat padu.



Nama lagenda badminton negara, Tan Boon Heong, masih menjadi bualan dalam kalangan rakyat Malaysia. Biar pun sudah tidak beraksi untuk negara, rakyat Malaysia masih memandang tinggi jasa yang pernah beliau curahkan. Baru-baru ini, Boon Heong tampil secara Live berkongsi tips permainan badminton untuk semua. Korang boleh tengok video tutorial ringkas Boon Heong dalam tweet @mysemuanyabola kat bawah ni.

 

Tak kedekut ilmu

Memang slumber betul min tengok Boon Heong ajar cara main badminton. Nasib baik ada video ni, boleh lah kita praktis nanti, takdelah main pukul sesuka hati sampai sakit tangan.

Screenshot 2021 10 10 At 3.21.59 PmKita tengok live pun dah padu, ini dapat free tutorial dari lagenda pulak. Bukan selalu dapat ilmu free macam ni.

Screenshot 2021 10 10 At 3.22.19 PmBetul, semua bekas atlet patut diberi perhatian. Dorang semua memang sangat berbakat. Kalau takde bakat, macam mana sampai boleh wakil negara ke pentas dunia kan.

Screenshot 2021 10 10 At 3.23.02 PmBoon Heong ni memang paling steady. Min rasa semua bekas atlet badminton memang sempoi. Ketua dia Datuk Lee Chong Wei tu yang paling sempoi, buat live pun boleh main filter pelik-pelik. Terhibur min tengok.

 

Baca: “Hang tanya saya, hang dah sembahyang belum?” – Asyik Ditanya Pasal Solat, Tan Boon Heong ‘Smash’ Balik Netizen

Screenshot 2021 10 10 At 3.26.42 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.