in

“Sempoi lah Datuk’!” – Ucapan Selamat Berpuasa Dari DLCW Buat Netizen Terhibur

3Dlcw

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Datuk Wira Lee Chong Wei bukanlah nama yang asing dalam kalangan rakyat Malaysia. Sumbangan beliau dalam sukan badminton dalam negara amat besar dan beliau juga boleh dikategorikan sebagai living legends.Sempena Ramadan, Datuk Wira Lee Chong Wei ada memuat naik satu ucapan selamat berpuasa di akaun Instagram miliknya. Apa yang menarik perhatian netizen adalah kapsyen beliau yang bersahaja dan sempoi tu. Korang boleh baca tweet yang di-screenshoot oleh @potteraFARHAN kat bawah ni dengan komen-komen netizen sekali.

001 10 003 10 002 8

 

Kelakar lah Datuk ni

Terlebih dahulu, terima kasih Datuk Lee Chong Wei atas ucapan tu. Dan terima kasih jugak buat kami terhibur dengan caption Datuk tu. Datuk memang sempoi lah!

008 4Itulah, memang sempoi habis. Rasa macam berborak dengan kawan lama. Slumber je buat caption macam tu. Respect lah Datuk!

007 5 006 8Dua-dua kemungkinan tu boleh berlaku. Tapi cara DLCW cerita tu yang buat kelakar dan terhibur tu. Boleh pulak ingat details cerita lama-lama yang dah bertahun berlaku.

005 7Kata nak jadi atlet, mestilah macam tu ragam dan training dia. Baru dapat naik podium dan banggakan negara.

004 10Kalau diikutkan karier DLCW, mungkin boleh jadi Hafiz Hashim. Tapi tak sure lah pulak siapa yang DLCW maksudkan sebenarnya. Boleh jadi orang lain gak kan.

 

Baca: “Sebab tu dia wira negara” – Netizen Sebak Baca Status Datuk Lee Chong Wei Ini Sebab…

009 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.