in

“Sedihnya” – [VIDEO] Kucing Tengok ‘Kawan’ Kemalangan Buat Netizen Sebak

3Kucing

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kita mesti pernah kena kacau dengan kucing kan. Baik kucing kawan atau kucing jalanan yang ada kat gerai makan nak minta makanan dari kita. Ada orang yang tak kisah sangat akan bantu kucing ni dengan bagi makan.



Cakap pasal bantu kucing ni, admin nak share satu video dengan korang pasal kejadian seorang gadis bantu alihkan kucing yang kemalangan. Apa yang menyentuh hati netizen ialah kejadian yang berlaku selepas gadis itu alih kucing tu ke tepi jalan. Korang tengoklah apa yang berlaku seterusnya dalam video @iamajayrahman kat bawah ni.

 

Sedihnyaaa

Aduhh.. admin tak boleh kalau tengok kucing jadi macam ni, mesti teringat arwah kucing admin dulu. Apa yang gadis tu buat memang patut dipuji, tapi yang kawan-kawan kucing dia datang ziarah arwah tu lagi buat admin tersentuh.

Screenshot 2020 11 28 At 3.37.57 PmScreenshot 2020 11 28 At 3.37.11 PmItulah.. admin terus rasa sebak bila tengok kucing yang awal-awal datang cuit dia tu. Lepas tu ramai-ramai datang tengok… aduhhh luluh hati admin.

Screenshot 2020 11 28 At 3.37.39 PmArwah baik orangnya. Kita kalau baik pun mesti akan ada orang datang ziarah. Kucing-kucing ni bagus, mungkin sebab memang satu geng cari makan sekali kot. Tu yang ziarah tengok kawan kena langgar tu.

Screenshot 2020 11 28 At 3.36.32 PmKalau korang nampak binatang yang baru kena langgar kat jalan tu, kalau keadaan jalan selamat, tolonglah alih ke tepi. Lagi baik bawak balik dan tolong tanam. Kita tak tahu nanti Tuhan balas rezeki kita sebab tolong biantang tu macam mana nanti kan. 

 

Baca: “Kenapa hadiah tu juga kau pilih” – Kucing Hadiahkan Seluar Dalam Yang Dicuri Dari Rumah Jiran

Screenshot 2020 11 28 At 3.42.32 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.