in

“Rindu nak ride takleh bawa bincang” – [VIDEO] Rider Foodpanda Lepas Gian Guna Harley Davidson Hantar Makanan

Combine Rider

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Rider-rider mesti rindu nak bawa motor kan lagi-lagi yang ada motor berkuasa tinggi ni. Mesti gempak bila nampak orang hantar makanan guna motor Harley Davidson sebab jarang dibuat oleh orang.



Menurut Mstar, ada satu rider FoodPanda bawa motor Harley Davidson untuk membuat servis penghantaran makanan. 

Ride1

Anak kepada rider berkenaan memberitahu yang ayahnya mula bekerja sebagai rider FoodPanda sejak PKP bermula. Menurutnya lagi, ayahnya mempunyai kedai sate dan bengkel motosikal di Kota Kinabalu namun disebabkan PKP kedua-dua kedai tersebut tidak dapat beroperasi.

Perniagaan sate masih tetap berjalan tapi just untuk cash on delivery (COD). Pada kebiasaannya, rider berkenaan just guna skuter untuk hantar makanan. Tapi kadang-kadang je guna motor besar.

Ride 3

Bila rasa nak panaskan enjin motor dia akan guna motor besar untuk hantar makanan. Rindu katanya…

Orang yang buat order pun terkejut sebab first time nampak orang hantar makanan guna motor besar.

Ride 2

Kalau dah hobi sanggup buat apa je kan…

Baca : “Bukti runner kita bukan biashe-biashe” – Abang Rider Main Piano Seround Dua Sementara Tunggu Customer 

Rider 2

 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.