in

Philip Morris Malaysia Mengalu-alukan Sunny Sharma Sebagai Pengarah Sumber Manusia & Budaya

Sunny Sharma Director Of Pc In Pmm

Philip Morris (Malaysia) Sdn Bhd (PMM) dengan bangganya mengumumkan pelantikan terkini Sunny Sharma sebagai Pengarah baru Sumber Manusia & Budaya syarikat berkenaan.

Dengan pengalaman luas lebih dari 13 tahun dalam kalangan organisasi barang keperluan cepat (FMCG) global yang terkemuka, termasuk Procter & Gamble, Reckitt, dan Philip Morris International, Sunny membawa pengalaman yang luas dalam tanggungjawab terbaharunya.

Selain itu, perjalanan profesionalnya telah membawanya merentasi pelbagai geografi, memperkaya pemahamannya terhadap budaya dan pasaran, termasuk India, Malaysia, Hong Kong, dan UAE.

Sunny Sharma Director Of Pc In Pmm

Sunny telah memainkan peranan penting dalam membangunkan keupayaan dalam organisasi syarikat berkenaan.

Menyertai PMM sebagai Ketua Sumber Manusia & Budaya untuk Operasi Komersial pada tahun 2019, Sunny kemudiannya menjadi Ketua Pembangunan Kepimpinan & Projek Strategik Asia pada tahun 2021, dan kemudiannya menggalas jawatan Ketua Sumber Manusia & Budaya Serantau untuk Asia Selatan & Asia Tenggara pada tahun 2022.

Sepanjang kerjayanya, Sunny telah menunjukkan komitmen peribadinya untuk mendorong kecemerlangan organisasi merentasi pelbagai bidang.

Mengumumkan pelantikan Sunny, Pengarah Urusan PMM, Naeem Shahab Khan berkata, “Kami sangat gembira mempunyai Sunny bersama kami untuk membantu dalam mengemudi perjalanan transformasi kami, mendorong Malaysia menjadi sebuah negara bebas asap rokok.

Rekod prestasi Sunny yang terbukti akan membimbing inisiatif strategik kami, membangunkan masyarakat dan budaya organisasi di Malaysia, dengan tumpuan kepada pembangunan kepimpinan, penglibatan pekerja, kesejahteraan, dan keberkesanan organisasi.”

Pelantikan Sunny Sharma menegaskan dedikasi PMM untuk mengukuhkan landasan dalam kepelbagaian dan inklusi sambil memupuk budaya prestasi tinggi.

Selain itu, Sunny tetap komited untuk meneruskan usaha memacu budaya tempat kerja yang positif dan mengembangkan gabungan bakat serta pembangunan kerjaya dalam PMM.