in

Pelajar Tingkatan Dua Mengaku Lakukan Seks Bersama Sekurang-kurangnya 13 Lelaki

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Ketika usia 14 tahun, kita cuma fokus untuk belajar sehabis baik demi mendapat keputusan yang cemerlang.


Tetapi bagi seorang pelajar Tingkatan Dua dari Melaka ini pula, dia sebaliknya sibuk dengan gaya hidup yang mengamalkan hubungan seks haram sekurang-kurangnya selama satu tahun. Apa nak jadi budak zaman sekarang ni…

Gambar hiasan.

Menurut The Star, pihak polis telah menahan 13 remaja lelaki dalam lingkungan 13 hingga 21 tahun yang telah melakukan seks ‘suka sama suka’ dengan gadis Tingatan Dua itu dalam masa satu tahun yang lalu. Aktiviti gadis itu diketahui selepas pelajar lelaki yang juga rakan sekelasnya mengaku kepada salah seorang guru kaunselor di sekolah.

Rabu lalu, guru berkenaan menyoal siasat gadis itu yang akhirnya membuat pengakuan bahawa dia telah melakukan hubungan seks bersama semua remaja berkenaan di pelbagai lokasi termasuk bilik darjah, di bawah tangga, surau, rumah ditinggal dan rumahnya sendiri.

Gadis itu turut menjelaskan bahawa hubungan seksual itu bukanlah kerana wang sebaliknya atas dasar suka sama suka.

[sociallocker id=1666]

Selepas mendapat pengakuan penuh darinya, guru tersebut membawanya ke balai polis untuk membuat laporan. Oleh itu, polis menahan 11 remaja berusia 13 hingga 16 tahun daripada tiga sekolah yang berbeza dan dua suspek berusia 21 tahun. Mereka akan disiasat di bawah Seksyen 376(1) dan Seksyen 377B Kanun Keseksaan kerana merogol dan melakukan persetubuhan yang bertentangan dengan aturan tabii.

Sumber: Free Malaysia Today

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Melaka, Kamaluddin Kassim berkata, “Gadis itu telah dihantar ke Hospital Melaka untuk ujian perubatan dan akan disarankan untuk penilaian psikiatri.” Rupa-rupanya, gadis berkenaan telah dipindahkan ke sekolah yang dihadirinya sekarang di Ayer Keroh pada bulan Jun 2016 kerana masalah dsiplin.

Pengerusi Kumpulan Tindakan Ibu Bapa Melaka (Magpie), Mak Chee Kin mengingatkan lelaki meskipun dengan persetujuan, hubungan seks dengan perempuan di bawah umur 16 tahun adalah dianggap sebagai kes rogol.

[/sociallocker]

Sedih bila memikirkan generasi muda zaman sekarang yang begitu senang merosakkan diri dan membuat sesuatu sebelum berfikir panjang tentang kesan buruk sesuatu tindakan.

Baca juga: Wanita Disimbah Air Mani Oleh Lelaki Muda di Pasar Raya

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.