in

“Pakai tu tak salah”- Penonton Mat Kilau Yang Bertanjak Diminta Tanggalkannya Ketika Menonton Sebab Halang Pandangan

F2 Sprkle

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Baru-baru ini, filem epik tentang pahlawan Melayu Mat Kilau lakonan Adi Putra, Fattah Amin, Betto Kusyairy dan Yayan Ruhian telah pun mula ditayangkan di pawagam.



Ramai rakyat Malaysia yang berpusu-pusu ke panggung wayang untuk tonton filem tersebut.

Sparkle 7

Ada yang memang bersemangat habis, siap pakai baju ala-ala tradisional dan bertanjak lagi tau untuk ambil aura filem pahlawan ini. 

Bagus la tu kan, siapa lagi yang nak memartabatkan pakaian tradisional kita kalau bukan orang Melayu sendiri kan?

Namun, ada beberapa orang netizen juga yang menasihati penonton filem Mat Kilau yang bertanjak di pawagam agar menanggalkan tanjak seketika ketika menonton sebab tanjak yang tinggi itu dikatakan mengganggu pandangan penonton yang duduk di seat belakang pawagam.

Ini terutamanya untuk memudahkan penonton yang rendah ketinggiannya sebab tanjak berkenaan akan sebabkan mereka tak berapa nampak muka pelakon.

Perkara itu telah dikongsikan menerusi Facebook Penang Kini semalam.

Sparkle 2

Isu yang sama juga telah diperkatakan di Twitter semalam.

Sparkle 6

Perkara itu telah mencetuskan pelbagai reaksi daripada netizen, ada yang bersetuju dengan pendapat berkenaan dan ada juga yang kurang bersetuju.

Ini kerana ada yang mempersoalkan kenapa tak tegur je baik-baik secara depan-depan kepada individu yang bertanjak berkenaan.

Selain itu, ada juga netizen lain yang menceritakan hal sebenar di mana individu bertanjak itu sebenarnya dah tanggalkan tanjaknya selepas itu. Mungkin time awal-awal tu terlupa kot. 

Sparkle 3

Apa-apa pun, kita jadikan lah kejadian ini sebagai pengajaran. Semoga lepas ni kita semua jadi lebih bertimbang rasa terutamanya ketika berada di tempat awam. 

Baca: “Goosebumps wei!”- [VIDEO] Trailer Filem ‘Epik’ Mat Kilau Buat Netizen Tak Sabar Nak Tonton!

Sparkle 1

Sumber: IMDb
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.