in ,

“OMG im so proud!” – [VIDEO] Personaliti TV Britain Puji Cara Malaysia Tangani COVID-19!

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Jika anda perasan, sejak penularan COVID-19 ini, nama Malaysia sering mendapat perhatian di kebanyakan negara luar. Ini sebab mereka kagum dengan tindakan yang dilakukan oleh kerajaan kita dalam memutuskan rantaian virus ini.


Bagi mereka, SOP yang dilaksanakan oleh negara kita ini merupakan satu strategi yang paling berkesan. Syabas Malaysians!!!

Malah baru-baru ini seorang personaliti dari Britain yang bernama Mark O’Dea puji sistem Malaysia dalam tangani wabak ini.

Dalam Vlog Mark, dia telah kongsikan detik perjalanannya dari UK, London ke Kuala Lumpur, Malaysia dan bagaimana Malaysia ‘berdepan’ dengan wabak Covid-19 ini.

Katanya setibanya dia di Malaysia, beberapa ujian saringan dan sanitasi barang telah dilaksanakan. Bukan itu sahaja, dia turut diberikan hotel yang cantik dan selesa sepanjang tempoh kuarantin yang perlu dia lalui.

Korang tengok gambar-gambar kat bawah ni :

Malah, perkongsian Mark turut mendapat perhatian daripada Polis Diraja Malaysia (PDRM), yang turut berasa bangga dengan perkongsian lelaki itu, sekaligus ia sedikit sebanyak dilihat mengharumkan nama Malaysia di pesada dunia.

Ye lah, Mark O’Dea ni bukan sahaja Youtuber terkenal malah dia juga pengacara television kat Britain tau. 

 

Baca: “Rasa bangga jadi anak Malaysia” – [VIDEO] Doktor Luar Negara Puji Cara Malaysia Tangani Covid-19

Sumber: Youtube
Sumber: Youtube
Sumber: Youtube
Sumber: Youtube
Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.