in

“Nasib baik dengar sampai habis”- [VIDEO] Ramai Terkejut Budak Cerita Main ‘Pundi Kencing’ Di Sekolah, Rupanya…

Fi Pk

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Selalunya dulu masa zaman sekolah, mesti korang ada main permainan tradisional kan? Contohnya macam ‘cop tiang’, teng-teng, batu seremban dan galah panjang. Pernah kan?



Tak tahu lah budak zaman sekarang main lagi ke tak kan…kalau dulu main dengan kawan-kawan memang best gila! Lagi-lagi kalau main lepas sekolah sementara tunggu parents atau van sekolah sampai. Confirm rasa taknak balik, nak main je kan?!

Tapi, perkongsian yang dijumpai di TikTok ini memang boleh buat ramai berdekah! Adik ni punya salah sebut memang geram betul!

@ms_nia0203

Bila anak buah kau dah lama takde pendidikan jasmani kt padang 🤣#matipang

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Video yang dikongsikan oleh @ms_nia0203 dengan caption “bila anak buah kau dah lama takde pendidikan jasmani dekat padang” ini kalau tak ditonton sampai habis boleh buat orang salah faham!

Anak buahnya itu kelihatan sangat confident ya bila ditanya betul ke dekat sekolah cikgu ajar main ‘pundi kencing’ yang sepatutnya pundi kacang. Yang buat tambah kelakarnya, reaksi anak buah itu dengan selamba explain permainan ‘pundi kencing’ itu macam mana. Siap tunjuk cara main dan bentuk permainan itu lagi!

“Baling, sambut pastu baling pastu sambut, kalau jatuh kalah”-jelas anak buahnya

Kalau tengok sampai last part video tersebut, budak tu lagi nampak tambah confident bila dia betulkan makcik dia sebut pundi kacang! Ramai juga yang memberi reaksi terhibur dengan gelagat anak buah akak ni di ruangan komen.

Komen Pk

Lepasni dah besar jangan salah sebut lagi tau dik…bukan pundi kencing tapi pundi kacang! Berdekah orang dik!

Baca: Lawak! Pakai Seluar Ketat, Remaja Terpaksa Pinjam Seluar Orang Saiz XL Masa Nak Daftar Kolej

Baca Pk

Sumber: TikTok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.