in

“Nak dapat simpati orang” – Netizen Dakwa Sajat Hanya Putar Belit Cerita?

Sajat8

Semalam, viral di media sosial berkenaan dengan video usahawan Nur Sajat yang dikatakan telah dikasari oleh pihak JAIS, dalam video berdurasi 38 minit itu dia telah dikasari, digari tangannya dan ditahan reman di Pusat Tahanan Sementara di Kuala Kubu Bharu.

Biarpun sering menerima kecaman, dalam hal ini ramai warganet yang menyebelahi Sajat kerana dianggap cara layanan itu agak keterlaluan. Namun setelah diperhalusi oleh netizen ini, dia anggap bahawa Sajat hanyalah putar belit cerita.

 

 

“Dia putar belit cerita untuk dapatkan simpati daripada geng LGBTQ dan golongan yang marah dengan penunggang agama di Malaysia ni.”

Kata wanita ini, setelah diteliti, dia labelkkan Sajat hanya cuba nak dapatkan perhatian dan ada perkara yang diputar belit.

Kata wanita tersebut, pihak berkuasa itu bantu dia untuk menukar tarikh reman, malah cakap pun elok-elok. Pada siasatan awal pihak tersebut telah pun memberikan penjelasan kepadanya, mereka jelas dengan cara yang elok.

“Sampai Sajat tiba-tiba  nak jadi diva tak nak dengar dah apa orang cakap and nak jugak jumpa parents NOW. Even tho they said boleh, but after this. STANDARD SOP.”

Sajat

Malah dalam video tersebut, pegawai tersebut dah beri amaran berkali-kali kau tak diberi kerjasama dia terpaksa berkasar. Malah, ada kuasa untuk buat tu. Wanita ini dah dengar betul-betul dalam video sebab nak tegok apa yang JAIS dah buat kepadanya sampai teruk. Tetapi ternyata ia bukanlah masalah daripada JAIS katanya.

Sajat2

Perkongsian ini telah meraih lebih daripada 12K jumlah retweets sepanjang 12 jam ia dikongsikan di Twitter. Kata wanita ini lagi Sajat porak perandakan keadaan dengan menggunakan nama agama.

Apa pandangan korang? Mungkin boleh cuba tengok lagi?

 

Baca : “Saya digari, dikasari” – Sajat Perjelas Isu Video Digari, Dilayan Dengan Tidak Wajar Semasa Beri Keterangan Kepada JAIS?

Sajat3

 

Sumber: Twitter