MV Lirik Bobo Di Mana Dah Keluar. Penuh Dengan Aksi Lucah!

Tak lama dulu, Datuk Aliff Syukri dan Sajat terbang ke Indonesia untuk rakam lagu dan record MV Bobo Di Mana dengan instafemes negara seberang, Lucinta Luna. Well, MV Bobo Di Mana ni pun dah keluar dan baru-baru MV liriknya pulak baru dimuat naik kat Youtube semalam.

Kalau MV officialnya pun dah kena kecam gara-gara ramai yang tak suka gaya tiga-tiga instafemes ni, MV liriknya apatah lagi! Sebuah posting di Facebook viral, lepas individu ni kecam MV Bobo Di Mana ni ada unsur soft porn. Aiyok apa pulak ni! 

So disgusting! Ibu bapa semua jangan biarkan anak-anak anda tengok video ni. Bobo Di Mana. Totally 18xxx! Ni lah ciri-ciri soft porn yang ramai tak sedar yang merosakkan minda dan perangai budak-budak. 

Aliff Syukri shame on you. Shame on you. Shame on you!” kata pemilik posting tu.

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Menurut posting tu jugak, di saat orang Islam sedang berperang untuk menentang benda yang jahil, Aliff Syukri pulak dengan senangnya bawa anasir soft porn ni dalam masyarakat. Malah tak ada apa pun yang diperjuangkan Aliff selain aksi menggoda dari Sajat dan Lucinta. Ouch! 

“Apa yang cuba diperjuangkan? Marketing? Muzik? Lagu santai-santai? No. Apa yang nampak aksi-aksi menggoda menggunakan punggung dan payudara. OMG are you out of your mind? Kenapa tak berkarya secara CLEAN?

Stop support them! Ni bukan soal dengki bisnes orang, bukan soal tak boleh tengok orang maju. Jangan sokong benda yang bertentangan dengan Islam,” kata post tu lagi.

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Rata-rata netizen yang dah tonton MV ni kebanyakannya mengecam kerana papar aksi lucah yang tak ada faedah. Instagram Datuk Aliff sendiri pun penuh dengan kata-kata kritikan netizen. Tapi balik-balik Aliff Syukri reply komen dorang dengan kata-kata pedas. Emm admin no komen la macam ni. 

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

Papepun admin harap Datuk Aliff, Sajat dan Lucinta Luna take notelah dengan teguran netizen. Lagu memang lah sedap dan jadi siulan ramai terutamanya kepada anak muda, tapi MVnya dah bawa budaya negatif pulak. Ish, ish, ish!

Baca: Dato’ Aliff Ditegur Kongsi Video ‘Goyang T*t*k’ di Hari Arafah

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!