in

MCMC Jalankan Siasatan ‘Aksi Tepuk Punggung’, Kak KM Berdepan Hukuman Penjara

Ft Mcmc Siasat Km

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Baru-baru ini, tular satu video pengasas produk Liana Rosli bersama seorang selebriti dan pengasas produk lain telah mendapat perhatian netizen kerana ia disifatkan sebagai satu perbuatan jelik di media sosial.Berikutan dengan banyak aduan daripada orang ramai, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) memandang serius dan akan bekerjasama dengan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk menjalankan pemeriksaan bagi tujuan siasatan terhadap ketiga-tiga individu terbabit di sekitar Kuala Lumpur dan Pulau Pinang, semalam.

 

Berdepan hukuman penjara setahun 

Lapor Harian Metro, siasatan lanjut kini masih dijalankan. Kes disiasat di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia (AKM) 1998 yang memperuntukkan hukuman denda maksimum RM50,000 atau penjara tidak melebihi satu (1) tahun atau kedua-duanya, dan boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

Screenshot 2022 06 17 111050

Sehubungan itu, orang ramai khususnya selebriti yang mempunyai pengaruh di dalam masyarakat seharusnya menunjukkan teladan yang baik dan peka untuk tidak memuat naik kandungan yang bertentangan dengan undang-undang.

Baca : “Memalukan!” -[VIDEO] Kak KM Dikecam Aksi Pukul Punggung Artis Di Tempat ‘Public’

Page Kak Km

Sumber: Instagram

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.