“Mak buyung, jangan tido terlentang okay”- Doktor Ini Kongsi Posisi Tidur Ibu Mengandung Yang Boleh Sebabkan Bayi Mati Mengejut.

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Ibu-ibu mengandung di luar sana mesti dah banyak pantang larang serta nasihat yang korang biasa dengar kan? Especially daripada nenek,mak, makcik atau mak mertua korang sendiri.

Ada yang mungkin korang terima dan ada juga yang mungkin masuk telinga kiri keluar telinga kanan.

TAPI! Perkongsian daripada seorang Doktor ini di twitter kepada ibu mengandung amat penting untuk korang baca dan ikut.

Kalau nak bayi selamat, jangan tidur posisi sesuka hati

Menurut Dr.Izzat di twitternya, ibu-ibu mengandung ni tak boleh tidur sesuka hati sebab akan effect pada kandungan.

Selama ini kalau korang yang mengandung ni biasa tidur terlentang, terlungkup, bersandar, tegak atau sebagainya, baik korang baca pesanan Dr Izzat ni betul-betul okay.

Ibu mengandung yang tidur terlentang tingkatkan risiko bayi meninggal tiba-tiba sebanyak 3.7 kali ganda

Tapi guys, kalau dah ajal tu ajal jugak kan cuma ini usaha kita untuk pastikan bayi kita sihat dan selamat.

Sudah tentu naluri seorang ibu mahukan yang terbaik untuk anak dalam kandungan masing-masing kan.

So bakal-bakal ibu di luar sana, jangan abaikan pesanan Dr Izzat ni okay 🙂

Baca : Doktor Ini Jelaskan Supplement Untuk Ibu Mengandung Bukan Sampah Kalau

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.