in

Main Tarik Tali Guna Kepala Botak, Permainan Orang Jepun Ini Tarik Perhatian Ramai

F2 Main Tarik Tali

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sukan rakyat tarik tali merupakan salah satu permainan yang sering dipertandingkan ketika hari sukan sekolah atau acara sukaneka hari keluarga sebab memang happening kalau main tarik tali ni.Selalunya kita nampak sukan ini dimainkan dengan menggunakan tali la kan (nama pun tarik tali) namun di Jepun pula, ada sebuah persatuan telah menganjurkan permainan suka tarik tali namun menggunakan kepala peserta yang botak!

Menurut Oddity Central, permainan tersebut dimainkan dengan cara melekatkan suction cup atau cawan sedutan yang sering digunakan dalam kehidupan seharian kita untuk melekatkan sesuatu pada dinding.

新春の例会吸盤綱引き・優 勝 渋谷孝行(H28・H29・H30新春の例会3連覇)・準優勝 藤田哲也・第3位 佐々木雅友今回の大会で、渋谷孝行さんが3回優勝したため、「第13代グランドチャンピオン」となりました。◆メディア情報…

Posted by ツル多はげます会(青森県鶴田町) on Thursday, February 22, 2018

Dua biji suction cup tersebut akan disambungkan pada hujung seutas tali, kemudian cawan sedutan itu akan dilekatkan pada kepala dua orang peserta yang berkepala botak.

Peserta-peserta itu akan kemudiannya akan menarik tali tersebut dengan menggunakan suction cup yang dilekatkan pada kepala atau dahi mereka.

Peserta yang cawan sedutannya tercabut terlebih dahulu akan kalah dalam pertandingan itu.

6

Difahamkan, pertandingan itu sebenarnya dianjurkan oleh Persatuan Tsurata Hagemasu yang bertujuan untuk memberi kesedaran kepada orang ramai tentang masalah kepala botak yang dialami oleh ramai lelaki sehingga menyebabkan kaum Adam hilang keyakinan diri.

Namun, sukan tarik tali yang unik ini bukan hanya boleh dimainkan oleh individu yang berkepala botak, namun juga oleh lelaki atau wanita yang mempunyai rambut.

Tapi, untuk mereka yang hanya rambut, kena lekatkan suction cup tersebut pada dahi lah kan. 

Nampak macam fun jugak sukan ni, cuma kalau salah tarik nanti, boleh terkehel urat leher. So, kena hati-hati jugak lah ya kalau nak ikut serta. 

Sumber: Oddity Central

Baca: “Nampak macam best je”- Perlumbaan Kerusi Pejabat Di Jepun, Pemenang Dapat 90kg Beras!

Feature 4

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.