in , ,

“Luka Ada Kesempatan Untuk Diubati” – Salam Menantu ‘First Time’, Marissa Bawa Aslam Jumpa Abby Abadi

Untitled Design 3

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Syawal bukan sahaja bulan yang penuh kerahmatan, malah inilah masanya untuk kita sesama muslim bermaaf-maafan dan lupakan sengketa lalu. 


 

Mengambil keberkatan ini, pada 1 Syawal lalu, selebriti, Abby Abadi atau Arbaiyah Abdul Manan, 47 dilihat berpelukan dan bersalaman buat pertama kali dengan menantunya, Aslam, sekaligus menjernihkan kembali kekeruhan yang berlaku dalam rumah tangga keluarga selebriti itu. 

Screenshot 2024 04 12 At 3.18.46 Pm E1712906529404

Artikel berkaitan : Abby Didakwa Tak Restu Perkahwinan Marissa, Desak Untuk Bercerai?

Artikel berkaitan : “Aslam tu bukan boleh berpoligami” Abby Abadi Kesal Sikap Marissa Dania Sudah Berubah?

 

Marissa Dania, hadir ke rumah ibu kepada bekas suami Abby yang juga selebriti, Norman Hakim di Kuantan, dalam sambutan Hari Raya Aidilfitri. Video itu dikongsi Abby di laman Instagram miliknya.

 

Screenshot 2024 04 12 At 3.22.46 Pm 1 E1712906645444

Abby menerusi hantarannya turut berkongsi rasa bersyukur di atas kesempatan yang ada untuk menzahirkan kemaafan di atas kesilapan lalu. 

 

“ Meraikan kemenangan aidilfitri dengan mengajar diri kita bahawa setiap kesilapan memiliki ruang untuk diperbaiki, setiap luka mempunyai kesempatan untuk diubati ” 

 

Menerusi video berdurasi 1 minit setengah itu, Marissa dan Aslam disambut oleh Norman dan Memey. Pertemuan itu turut menzahirkan rasa sebak netizen khasnya ketika momen Marissa berpelukan dengan ibunya.

Whatsapp Image 2024 04 12 At 15.26.10 E1712906823991

Perkongsian itu mendapat pujian banyak pihak dan ramai yang mendoakan kebahagiaan keluarga pasangan selebriti itu. 

 

Sebelum ini, berlaku krisis yang menyebabkan hubungan kekeluargaan itu retak, setelah anak perempuan Abby, Marissa Dania bernikah secara rahsia juga tanpa pengetahuan keluarga serta isteri pertama suaminya di Songkhla, Thailand pada 27 Disember lalu. 

 

Alhamdulilah, semoga semuanya baik-baik sahaja.. 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.