in

“Lepas sondol pecut blah..macam binatang”- Netizen Kecam Tindakan Pemandu Ini Lepas Langgar Terus Lari

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Pengguna jalan raya di negara ini acapkali dinasihatkan supaya memandu dengan berhati-hati bagi mengelakkan kemalangan.


Malah banyak papan tanda diletakkan di bahagian kiri dan kanan jalan supaya pengguna jalan raya sentiasa beringat akan kepentingan pemanduan berkhemah.

Memandu mengikut had laju yang ditetapkan! Jangan menggunakan telefon! Tidur cukup! Fokus pada pemanduan!

Kalau korang abaikan nasihat di atas, mungkin akan berdepan dengan situasi seperti dikongsikan pengguna twitter ni.

Menurut sumber kejadian ini dipercayai berlaku di Johor Bahru, ada yang mengatakan di kawasan jalan menghala ke Dato Onn.

Punca kejadian masih lagi belum dikenalpasti bagaimanapun netizen beranggapan yang mungkin pemandu microsleep atau sedang menggunakan handphone sehingga menyebabkan kemalangan.

 

Tak kisah lah mana satu, salah tetap salah bro lari!!!

Dah nak raya ni macam-macam pula yang berlaku, risau pulak. Jadi kepada sesiapa yang nak balik kampung Hari Raya ni, berhati-hati lah okay. Pandu dengan cermat, ingatlah orang yang tersayang!

Baca : Puk*mak kau kan, dah sodok anak orang lepas tu nak blah macam tu je-Lelaki Cuba Terjun Jambatan, Nak Lari Lepas Langgar Lari.

 

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.