in

Konsert Kumpulan K-Pop NCT 127 Di Indonesia Dihentikan Gara-gara Lebih 30 Penonton Pengsan

3Nct

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Konsert sebuah kumpulan pop Korea Selatan, NCT 127 yang diadakan di Indonesia terpaksa dihentikan gara-gara lebih 30 orang penonton dilaporkan pengsan. Konsert itu terpaksa dihentikan atas faktor keselamatan susulan insiden tolak menolak yang berlaku dalam kalangan penonton.


Screenshot 2022 11 05 At 1.32.14 Pm

Memetik laporan CNN Indonesia, pihak polis telah naik ke atas pentas dan memaklumkan pemberhentian konsert kumpulan K-Pop itu yang diadakan di Indonesia Convention Exhibition (ICE), Banten, Indonesia.

Kejadian itu dikatakan bermula sewaktu NCT 127 mempersembahkan lagu Paradise. Kesemua ahli kumpulan itu dilaporkan telah bergerak ke setiap sisi pentas untuk memberikan bola kepada peminat. Namun, keseronokan itu terhenti seketika apabila Taeyong selaku ketua kumpulan tersebut meminta ahlinya berhenti menyanyi.

Screenshot 2022 11 05 At 1.32.33 Pm

Persembahan lagu itu juga turut dihentikan dan ahli kumpulan itu meminta peminat yang berada di hadapan untuk berundur dan jangan terlalu rapat. Pihak polis telah bertindak menghentikan konsert tersebut dan turut mengawasi proses pergerakan balik para peminat dari lokasi agar terkawal dan tidak berlaku tolak-menolak.

Screenshot 2022 11 05 At 1.32.04 Pm

Setakat artikel ini ditulis, tiada laporan rasmi berhubung sebarang kecederaan yang berlaku pada konsert itu.

 

Baca: Puluhan Pengunjung Pengsan, Festival Berdendang Bergoyang Terpaksa Dibatalkan Untuk Keselamatan

1Bb

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.