in

“Kertas siasatan telah dibuka” – Ketua Polis Negara Naik Bosan Dengan Dengan Isu Liwat Pemimpin Politik

Liwat2

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Semalam, digemparkan dengan kes ‘Sodomi 3’ apabila ada seorang pemuda membuat kenyataan angkat sumpah bahawa dirinya telah diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim dan menerima wang tunai RM 300 selepas kejadian itu.Timbalan Pengarah (Siasatan dan Perundangan) Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Deputi Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, pihaknya telah menerima laporan polis terhadap isu tersebut dan siasatan sedang dijalankan.

Ezgif.com Gif Maker 4 1

Dalam pada itu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador berkata jabatan penyiasatan jenayah  telah merakam pernyataan sumpah pesuruhjaya yang menjadi saksi dalam deklarasi berkanun yang ditulis oleh mangsa tersebut, lapor Straits Times.

“Rimas, rimaslah saya dalam hal-hal macam ini. Ia membuang banyak masa. Tetapi oleh kerana satu laporan polis telah dibuat dan satu kertas siasatan telah dibuka”

Menerusi Malaysia Kini, tuduhan liwat itu dibuat dalam akuan berkanun (SD) bertarikh 29 Jun lalu yang memperincikan hubungan seksual seorang lelaki dengan ahli politik itu di beberapa hotel pada 2013.

Dia turut mendakwa bahawa atas permintaan ahli politik itu, dia juga memperkenalkan seorang kawannya kepada ahli politik berkenaan dan kedua-duanya melakukan hubungan seks.

 

Baca : Lelaki Mengaku Diliwat Pemimpin Politik Dan Dibayar RM300 Untuk Setiap ‘Layanan’

Liwat

Sumber: WOB

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.