in

“Kenapa tempat hina tu juga kau letak” – Bayi Lelaki Dipercayai Baru Lahir Ditinggal Tanpa Seurat Benang Dalam Timbunan Sampah

Ft Baby 4

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Isu pembuangan bayi bukan saja menjadi isu serius di negara ini, sebaliknya turut menjadi kebimbangan negara jiran, Indonesia.



Penemuan bayi itu dikongsikan oleh Dede Dela di akaun Facebook miliknya.

Seorang bayi lelaki dipercayai baru lahir ditemui oleh orang awam dalam timbunan sampah tanpa seurat benang.

Bayi itu berjaya dikesan selepas tangisannya didengari di kawasan yang gelap.

 

Posted by Dede Dela on Sabtu, 17 Oktober 2020

 

Sewaktu dibawa pulang, bayi itu dilihat menggigil berkemungkinan berada dalam keadaan sejuk. Kesiannya ditinggalkan waktu malam-malam macam tu, mestilah kesejukan….

Namun setelah dibersihkan bayi tersebut dilihat tenang dan tidak lagi menangis.

 

Posted by Dede Dela on Sabtu, 17 Oktober 2020

 

Comelnyaaa! Macam mana mak ayah dia boleh buang!

Netizen jelas marah dengan kes pembuangan bayi tersebut  lebih-lebih lagi dalam keadaan tanpa seurat benang di kawasan timbunan sampah.

 

2010

 

Min pun tak tau la isu ni, mungkin kalau tak nak anak tu janganlah dibuang ke dalam tong sampah. Boleh fikir cara lain kan…

 

Baca : Video Cucu Usahawan Indonesia Jogging Sambil Dapat Escort Polis Tular, Cetus Kemarahan

2010 1

Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.