“Keluar dating bawak RM20 ada hati nak kutuk muka” – Lelaki Kena Kecam Lepas Kongsi Pengalaman ‘Blind Date’

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Dengan kewujudan kamera telefon dan aplikasi editing yang canggih-canggih, ramai orang semakin yakin nak selfie di media sosial. Mana taknya, muka boleh nampak flawless macam Neelofa kot!

Oleh kerana itu, seorang netizen telah membuat keputusan untuk kongsikan kisahnya di Twitter tentang saat dia pertama kali nak keluar dating dengan seorang perempuan yang dia kenali di media sosial.

Jangan date dengan orang yang pakai filter kaw kaw

Gambar Hiasan

Menurut cerita lelaki ni, dia pernah nak keluar date buat pertama kali dan perempuan yang dia kenal dari media sosial ni ajak dia minum di Starbucks.

Dengan berbekalkan wang RM20, lelaki ni naik bas untuk pergi ke tempat yang dijanjikan. Tapi bila dah sampai, dia pusing 2,3 kali tak jumpa perempuan yang dicarinya.

Tak nak buang masa, lelaki ni beratur beli air dan kerana ini adalah pengalaman pertamanya beli air di Starbucks, dia terkejut dengan jumlah yang perlu dia bayar tapi kerana memikirkan ini adalah first date dia “layankan aje”.

Dah lah masa tu aku bawak 20 je hanat.”

Semasa tunggu airnya siap, lelaki ni mesej perempuan yang dia nak jumpa tu, dan dia terkejut bila gadis tu kata dia dah sampai Starbuck hampir 40 minit lepas.

Cari punya cari, babi rupanya aku dah lalu depan dia dekat 4 kali sial, dia malu nak tegur aku. Time aku tengah call dah dekat ngan dia baru dia panggil. Sumpah aku cakap muka dia dengan dp whatsapp dia… Sumpahlah,TAK SAMA ANJIR”

Tambah lelaki ni, dia dah habis hampir RM20 untuk date ni, dah siap pakai perfume apa semua, naik bas tapi bila jumpa, muka tak sama dengan yang ditunjukkan dalam WhatsApp.

Nasib sial time tu kau pakai make up kalau tak aku lalu depan kau hye hye bye bye je yall. Aku pun duduk, tenangkan fikiran jap sambil pura pura seronok depan dia. Hampa do.”

Lelaki ini kemudian menyambung yang niatnya bukan nak kutuk perempuan tersebut. Tapi kalau boleh janganlah ubah muka guna filter sampai jauh dari realiti sebenar.

“Dah lah miskin lepastu judge orang”

Walaupun niat lelaki ni kongsi cerita dia sebab nak bagi pengajaran pada orang lain supaya berhati-hati, ceritanya ini tak mendapat tempat di hati netizen dan dia telah dikecam kerana memilih rupa.

Aduh, kesian pulak admin tengok dia kena kecam. Hahahaha. Niat dia baik tak nak orang kena tipu macam dia, tapi next time kalau nak keluar date janganlah bawak RM20. Bawak lebih sikit, at least kalau nak complain pun orang tak heran sangat. Sabar je lah dik oi!

 

Baca: “Korang tak effect pun life aku sia” – Gadis Dikecam Sebab Tunjuk Jari Tengah Kat Twitter, Katanya Tak Beri Kesan Langsung!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Nadia Ghafar

Pendengar setia Willie Nelson