in

Kekayaan Jack Ma Sewaktu Pandemik Covid-19 Bertambah Sebanyak RM6.23 Trillion

Ft Jack Ma

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Semenjak virus Covid-19 mula tersebar di seluruh dunia, banyak sektor terkesan akibat penularan itu hingga menyebabkan ekonomi dunia kian merundum. Lebih parah lagi, proses membaikpulih sektor ini dijangka akan mengambil masa yang lebih lama.



Namun berbeza pula bagi bekas pengurus Alibaba, Jack Ma yang berjaya menambahkan kekayaanya sejak pandemik mula melanda dunia.

Bukan orang tengah tak berbelanja ke, macam mana Jack Ma boleh kaya?

Capture

Kalau orang ramai diingatkan untuk berbelanja hanya bila perlu, mungkin tidak bagi Jack Ma.

Capture 1 2

Kekayaan yang diperolehinya sepanjang pandemik ini telah mencapai sebanyak RM6.23 trillion dan menjadikan keuntungan yang diperolehinya itu lebih tinggi berbanding pendapatan lima tahun terakhirnya sebagai pengurus syarikat Alibaba.

Wah untung besar tu! Tapi kekayaan tersebut tak datang bergolek okay!

Sebagai pemegang saham syarikat itu, Jack Ma turut mendapat keuntungan selepas permintaan terhadap industri e-commerce semakin bertambah semenjak berlakunya Covid-19 lapor bangkok post.

Ohh kekayaan Jack Ma datang sebagai pemegang saham rupa-rupanya, confuse juga min dia kan resign. Apa-apa pun untuk kita semua ni, jimat-jimatlah berbelanja, jangan shopping ikut suka je…

 

Baca : Hartawan Air Botol Mengalahkan Jack Ma, Zhong Shanshan Kini Diiktiraf Sebagai Orang Terkaya di China

Jack Ma

Sumber: Youtube
Sumber: Youtube

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.