in

“Kalau aku menjerit dah” – Netizen Terkejut Tengok Lelaki Ini Tak Panik Walaupun Kereta Dah Terbalik

1Accident

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Orang yang pernah terlibat dalam kemalangan confirm tahu perasaan dia macam mana. Panik tu sudah pasti, cuma reaksi yang membezakan kita dengan orang lain. Ada yang menangis, menjerit, ada yang diam seribu bahasa dan dalam kes-kes terpencil, tenang dan chill.



Kali ni admin nak share satu kejadian kemalangan yang menyebabkan kereta terbalik. Apa yang menarik perhatian netizen sampai viral video dashcam ni ialah ketenangan pemandu ini. Kalau korang tak percaya, cuba tengok video oleh @luqmanhkm_14 kat bawah ni.

 

Tenang betul brader ni

Kalau tanya admin, admin dah lama menjerit, lepas tu mula lah keluar kata-kata kesat dan menyumpah orang lain. Admin memang respek brader ni sebab steady je. Yang buat panik tu orang yang nak tolong. Tapi terima kasih gak lah kepada orang tu sebab tolong.

Screen Shot 2019 12 15 At 4.06.11 PmBetul kita nampak sapa yang salah. Dan betul gak cakap dia ni, elok perlahankan kenderaan. Standby siap-siap kaki dekat brake. Kalau jadi apa-apa, sempat bertindak.

Screen Shot 2019 12 15 At 4.09.05 PmYang ni admin nak puji driver tu. Memang steady betul kawal situasi. Kalau dia gelabah confirm orang lain pun gelabah gak.

Screen Shot 2019 12 15 At 4.08.34 Pm Screen Shot 2019 12 15 At 4.05.47 Pm Screen Shot 2019 12 15 At 4.05.23 PmSemoga dipermudahkan segala urusan. Kita boleh ambil pengajaran dari driver yang tenang tu bila berlaku kemalangan, cuba jadi macam dia. 

 

Baca: “Bahaya gila!” Nurse Terperosok Bawah Motor Sendiri Lepas Jaket Terbalik Tersangkut Pada Roda, Jerut Lehernya

Screen Shot 2019 12 15 At 4.25.59 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.