in

“Itu je saya boleh buat”- [VIDEO] Ibu Bapa Dah Bercerai, Gadis Hanya Mampu Kirimkan Bunga Kepada Ayah Sempena Hari Bapa

Cats 84

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Semua perkara yang terjadi, itu adalah takdir dan ketentuan Tuhan termasuklah tentang jodoh. Sehebat mana pun kita merancang, tapi kalau Tuhan tak izinkan, maka tak terjadilah.



Sama juga macam perkahwinan, mungkin ada pasangan yang Tuhan sudah tetapkan jodoh mereka akan berakhir di pertengahan jalan.

 

Ibu bapa sudah bercerai

Menerusi satu perkongsian video yang dimuat naik oleh a.balqis baru-baru ini di Tiktok, gadis ini berkongsi kisah dia bagi surprise dekat ayah dia sempena Hari Bapa.

@a.blqis

My parents divorced. I’m staying with my mom and rarely meet my dad. That’s the least i can do for him. Happy father’s day papa, i love you 👨‍👧❤️

♬ original sound – rexy – rexy

Gadis ini menceritakan yang sebenarnya ibu bapa dia sudah bercerai dan sekarang dia tinggal dengan ibunya. Gadis itu juga beritahu yang dia sudah lama tak jumpa ayah dia. Mesti dia rindu ayah dia.

Tapi, itu tidak memutuskan ikatan kasih sayang antara anak dan ayah kerana gadis ini sempat berikan kiriman bunga untuk ayahnya bersempena dengan Hari Bapa yang disambut pada 20 Jun lepas.

Apa yang membuatkan ramai netizen sebak bila tengok video itu adalah apabila gadis itu menyelitkan juga rakaman ayahnya yang tersenyum gembira siap buat peace bila dia terima hadiah istimewa dari anaknya yang tercinta. Siapa je tak happy bila dapat surprise kan?

Dad

 

Ramai bagi kata-kata semangat

Di ruangan komen, rata-rata netizen terharu dan dalam masa yang sama diorang rasa sedih bila tengok video gadis itu.

Dalam pada itu, ada juga yang beri kata-kata semangat kepada dia dan turut berkongsi pengalaman yang sama seperti gadis tersebut.

Whatsapp Image 2021 06 23 At 3.47.36 Pm

Whatsapp Image 2021 06 23 At 3.47.25 Pm

Kita doakan semoga gadis tu jadi anak yang kuat dan terus berjasa dekat ibu bapa dia. Amin..

 

Sumber: a.balqis

Baca:Peguam Kongsi Cerita Ayah Hamilkan Anak Kandung, Manakala Isteri Rela Diceraikan Sebagai Tanda ‘Pengorbanan

Capture 54

Sumber: Tiktok
Sumber: Tiktok
Sumber: Tiktok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.