in

“Hoi stupid idiots, sekat jalan sampai jam teruk susahkan orang”- Wanita Maki Polis Masa Ops Covid-19

Feat 25

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sekarang ni kebanyakan jalan-jalan utama dan laluan ke tempat-tempat tertentu ada sekatan polis dan tentera bagi mengawal pergerakan atau laluan rakyat di negara ini sesuai dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sehingga 14 April ini.Namun ucapan terima kasih yang patut diberikan sebaliknya makian yang dihamburkan kepada frontliners ni.

“Hoi stupid idiots, sekat jalan sampai jam teruk everywhere menyusahkan orang!”

Itu makian yang diberikan seorang wanita kepada pasukan polis dan tentera yang sedang bertugas membuat sekatan jalan raya sempena op Covid di Persiaran Surian bersempada Kota Damansara-Damansara pagi tadi, lapor Malaysia Gazette.

1 31

Lebih tepatnya insiden yang berlaku kira-kira pukul 9.30 pagi itu berlaku sebaik sahaja wanita itu tiba di rumahnya selepas terperangkap dalam kesesakan lalu lintas.

Rupanya apartmen wanita itu berkedudukan betul-betul bersebelahan sekatan jalan raya tersebut.

 

Sampai apartment, turunkan tingkapp kereta dan jerit ‘maki’ polis

Mengikut sumber, dia yang menaiki Proton X70 berwarna putih itu juga membunyikan hon selama hampir setengah jam ketika dalam kesesakan tersebut.

Sebaik dia berjaya tiba di perkarangan rumahnya, dia bertindak memberhentikan kenderaan di depan pintu masuk apartment sebelum turunkan cermin kereta dan menjerit “Hoi stupid idiots, sekat jalan sampai jam teruk menyusahkan orang”.

Dia terus memandu masuk sebelum 10 minit kemudian muncul dan berjalan ke arah polis dan memaklumkan ketidakpuashatiannya terhadap sekatan jalan raya kerana menyusahkannya untuk membeli barang keperluan.

2 24

Polis kemudian mengambil kad pengenalan dan bertindak menahan wanita itu.

Dia kemudian dibawa ke balai polis Damansara untuk tindakan siasatan selanjutnya di bawah Seksyen 7(b) dan Akta 342.

 

Baca : “Mungkin terlalu letih” Pegawai Polis Rebah Ketika Roadblock Disahkan Meninggal Dunia

33 2

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.