in ,

Barang Online Shopping Tak ‘Ship Out’ Sampai Sebulan? Ini Cara Nak Dapat Refund Sekiranya Seller Tu Degil

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Beli barang untuk raya tapi dah masuk hari raya tak sampai-sampai, mesti rasa bengang kan? Tapi kita pun kena faham kadang-kadang postage tu lambat sebab kita sedia maklum courier tengah tak menang tangan. 


Cuma kalau barang yang korang tempah dah nak sebulan tak ship out pun lagitu mungkin masalah kat seller, nak cancel order diaorang dah ambil tempahan, nak minta refurnd ada seller ni keras kepala sikit. Kadang-kadang orang mesej susah nak reply

Jadi, Amin Jasni ada tunjukkan kat korang macam mana boleh buat sendiri untuk nak dapatkan refund balik.

 

1. Salin item Serial Number

 

2. Pergi ke menu setting

 

3. Pilih ‘Help Centre’

 

4. Pilih menu Email

 

5. Lengkapkan form yang diberikan, beritahu kepada korang nak refund dan submit

Lepasni boleh lah korang cuba kalau barang tu tak sampai-sampai lagi  tapi kalau dah shipped out tu tak sampai-sampai lagi, macam min katakan awal tadi sabar je lah courier tengah tak menang tangan.

 

Baca : “Rasa berdosa pulak beli barang online, sorry” Pos Malaysia Perjelas Kenapa Parcel Lambat Sampai Ke Penerima

 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.