in

“Bakpo kerat tingo dio” – Netizen Bengang Dengan Tindakan Orang Kampung Ni Sebab…

8F71D6D8 85D3 4B1D B5Ce 2E97204Ab94E

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kes kecurian di Malaysia semakin hari semakin meningkat. Apa yang membimbangkan adalah keselamatan kita dan orang yang tersayang.



Ada satu kes di Kelantan yang mana seorang lelaki ditangkap kerana mencuri getah skrap. Yang menjadi perhatian ialah, selepas ditangkap, telinga si pencuri itu dipotong. Admin tak pasti kesahihan cerita ni, tapi korang tengok sendiri lah tweet dekat bawah ni

Eaprwa8Vaam1CjlEaprwbbuwaesdqm

Bakpo kerat tingo dio

Tahu tengah marah sebab hasil titik peluh kena curi, tapi itu tak membenarkan engkau untuk potong telinga orang tu. Lebih baik bawak dia ke balai polis, biarkan polis yang ambil tindakan sewajarnya.

Screen Shot 2019 07 27 At 5.23.30 PmScreen Shot 2019 07 27 At 5.24.29 PmIkut undang-undang negara. Bukan undang-undang rimba nak tunjuk kuat dan ambil tindakan sendiri. Kau fikir kau siapa nak kerat telinga orang sesuka hati?

Screen Shot 2019 07 27 At 5.24.17 PmScreen Shot 2019 07 27 At 5.23.49 PmTindakan manusia tu kadang lebih zalim dan tak tercapai akal. Teruk sangat buat keputusan tanpa ada usul periksa dan budi bicara sampai orang negeri sendiri pun marah. Buat malu negeri je. 

Screen Shot 2019 07 27 At 5.24.03 PmHumban sekali dekat dalam lokap tu. Baru dia tahu apa yang dia buat tu betul ke salah

 

Baca: “Minta maaf itu mudah!” – Tentera Kantoi Curi Tabung Masjid, Dimalukan Depan Orang Ramai

243F4E72 Ec4F 4164 8Bdb 2670A8B84D6C

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.