in

“Aku tak dapat sarungkan baju convo macam orang lain buat ” – Lelaki Ini Balas Jasa Mak Bawa Travel ke Mesir, Palestin & Jordan

Combine Bangroti Baru

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Setiap anak mesti nak ibu bapa diorang bangga dengan pencapaian anak masing-masing. Anak mana yang tak nak tengok ibu bapanya senyum kan? Mesti terharu dan rasa sebak sebab dapat tengok ibu bapa gembira tengok hasil pencapaian diri sendiri.



Seorang pemuda berkongsi perasaan gembiranya di laman twitter miliknya mengatakan dia gembira dapat bawa mak dia travel ke 3 buah negara iaitu Mesir, Jordan dan Palestin. Duit yang dia gunakan untuk beli tiket flight tu hasil daripada bisnes yang dia buat selama ni.

Menurut Bangroti, dia bukan daripada orang yang berpendidikan dan dia tak dapat nak sarungkan baju convo macam orang lain buat.

Mungkin dengan cara macam ni dapat buat mak dia rasa happy dengan sponsor tiket flight pergi ke luar negara. Untungnya mak dia dapat anak yang berbakti macam ni. 

Lain anak, lain cara dia nak balas jasa ibu bapa kan. Rata-rata netizen menyokong tindakan pemuda ini dengan membalas jasa mak dia sendiri. Baguslah kalau macam tu, selagi mak masih ada berbaktilah semampu yang boleh. 

Well done bro!

Komen Bangroti 1

Mantap bro! 

Komen Bangroti 4

Komen Bangroti 3 1

Semoga kita semua dapat balas jasa mak ayah kita dan dapat banggakan diorang. Walaupun bukan dari segi pendidikan at least kita dapat banggakan diorang daripada sudut lain yang positif. 

Baca : “Tahun lepas beli untuk ayah, tahun ni untuk diri sendiri” – Inspiring! Usahan Berusia 28 Tahun Kongsi Kisah Beli 2 Mercedes Benz Dalam 2 Tahun

Mercedez

 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.